"Dvostruki strelac"
"Dvostruki strelac"

Junački napor Uzbekistana ipak nedovoljan, Koreja do polufinala posle produžetaka (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.01.15. | 11:10

Son najpre srušio snove Uzbekistanaca u 104. minutu, pa ih u 119. dokrajčio nakog neverovatnog prodora Ča Do Rija...

Dvostruki strelacDržao se Uzbekistan herojski tokom čitave utakmice, ali nije uspeo da odoli pritisku Južne Koreje. Istina, tek posle produžetaka, favorizovana Južna Koreja je došla do pobede i prolaska u polufinale. Igrao se 104. minut kada je fudbaler Bajera iz Leverkuzena, Hjon Min Son, nekako „ugurao” loptu u gol Uzbekistana i prelomio ovo četvrtfinale Azijskog kupa.

Izabrane vesti

Koreanci su odigrali ono što se od njih i očekivalo. Napadali tokom čitavog toka utakmice sem u poslednjih nekoliko minuta produžetka kada su se svesno povukli ne bili sačuvali prednost. Uzbekistanci su čekali da svoje umeće pokažu tek kada su primili gol, a tada je već bilo, po njihovu žalost, kasno.

Uzbekistan se sjajno branio, a koncentracija im je prvi put popustila početkom prvog produžetka, što je Son na sjajan način iskoristio, i glavom iz neposredne blizine matirao Nesterova. Krenuli su tada Uzbekistanci jako da napadaju, a onda je samo minut do kraja utakmice, Ča Do Ri istrčao gotovo čitavu dužinu terena sa loptom, smireno uposlio usamljenog Sona koji je i ovog puta bio precizan za konačnih 2:0.

Azijski kup, četvrtfinale:

Južna Koreja - Uzbekistan 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
/Son 104, 119/

11.30 Kina - Australija

(FOTO: Action Images)


tagovi

UzbekistanHjong-Min SonČa Do Ri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara