Kad ti je nadimak Mesinjo, logično je da odeš u Barselonu

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.12.23. | 10:58

Mladi Brazilac Estevao Vilijan pregovara sa španskim gigantom

Brazilska fabrika asova ne prestaje da štancuje nove velike nade svetskog fudbala. A, moćni klubovi iz Zapadne Evrope ne prestaju da gledaju ka tom izvoru i da jure još maloletne dečake, nagovaraju ih da dođu u njihovo carstvo.

A, igraču kojem je nadimak Mesinjo nekako je prirodno da mu prvi evropski korak bude u Barseloni. Estevao Vilijan ima 16 godina, nosi dres Palmeirasa, na njega su bacili oko Mančester siti, Mančester junajted Arsenal, Čelsi i PSž, ali njemu se ide u Barsu.

Izabrane vesti

Dečko iz Sao Paula je dobio nadimak Mesinjo, kao „mali Mesi“, zbog toga što stilom igre podseća na argentinskog genijalca. I njemu to ni najmanje ne smeta. Uostalom, Leo mu je idol, pa je logična stvar što je u pregovorima sa Barselonom, odnosno što je njegov agent Andre Kari u kontaktu sa prvim čovekom španskog giganta Đoanom Laportom.

Čak i da se sve dogovore sada, Mesinjo može da stigne na „Nou Kamp“ tek 2025. godine, kada napuni 18 godina. Do tada će ga Palmeiras čuvati u svojim redovima.

A, gledaće brazilski klub i da dobrano naplati prodaju još jednog bisera, po ugledu na aranžman Endrika i Real Madrida, koji će se na leto preseliti u glavni grad Španije, a čak godinu i po nakon što je potpisao za najveći klub na svetu za 60.000.000 evra.

Upravo taj iznos je i otkupna klauzula koju Mesinjo ima u ugovoru sa Palmeirasom. Problem je što Barselonina finanijska situacija nije blistava i teško da ima da odjednom plati toliki novac. Zato je za 3. januar zakazan sastanak Laporte i agenta Karija da osmisle sistem isplate koji bi zadovoljio brazilski klub i time osigurao dolazak Estevaa Vilijana na „Nou Kamp“.


tagovi

PalmeirasBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara