Kovač i Đakovac (©Starsport)
Kovač i Đakovac (©Starsport)

Kako je šegrt postao bolji od majstora

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.04.24. | 08:56

TSC u derbiju kola dočekuje Čukarički (20.00)

Znate onu priču kako je šegrt učio od majstora, pa je na kraju zanat znao bolje od njega. Tako je klub iz Bačke Topole, kao relativno mlad u elitnom društvu uspeo da prevaziđe onoga na koga se ugledao. U više navrata je strateg aktuelnog vicešampiona Srbije, Žarko Lazetić, govorio da je Čukarički bio model ka kojem je težio njegov tim, da bi na kraju postao i bolji od tog modela. Večeras će karte biti malo drugačije, Brđani su u mnogo većem deficitu nego lane, ali je spektakl zagarantovan. Derbi 29. kola Mozzart Bet Superlige igraće se večeras od 20 časova u Bačkoj Topoli, a pravdu će deliti Srđan Jovanović.

Pre malo manje od godinu dana dva tima su se srela na istom mestu, ulog je bio mnogo veći, jer se već igrao plej-of, a TSC jurio Evropu i drugu poziciju na tabeli. Na kraju su rivali završili sa istim brojem bodova, sa tim što je Topolčanima prednost donela baš pozicija nakon osnovnog dela prvenstva. Prethodni duel odigran u Bačkoj Topoli dve ekipe su dočekale sa mnogo više neizvesnosti. Brđani su u tom momentu bili tri boda ispred TSC-a, tim Žarka Lazetića je jurio trijumf ne bi li se bodovno izjednačio sa Čukom i držao korak u borbi za titulu vicešampiona. Junak te epske bitke bio je Nemanja Petrović, koji je i dalje uzdanica Topolčana.

Izabrane vesti

Sada se situacija drastično promenila. Niti je beogradski tim ispred ovogodišnjeg učesnika Lige Evrope, štaviše, miljama je daleko, čak 15 koraka. TSC ima i dalje šanse da ponovi prošlogodišnji uspeh, ali sada uz dosta muke i naravno u zavisnosti od toga kako do kraja sezone bude igrao Partizan.

TSC je u naletu sa četiri uzastopne pobede, dok su Brđani nanizali četiri utakmice bez poraza. Reklo bi se da je njima ovaj duel važniji, jer je ove sezone bitka za četvrtu poziciju, poslednju koja sigurno garantuje Evropu, neizvesnija nego ikad. Topolčani se nalaze u zoni komfora, ali ne žele da se opuste ili dozvole prosipanje bodova. Partizan je osam bodova ispred, ali ta prednost se lako može stići ukoliko se dese dve ili tri loše utakmice, kao i poraz u direktnom duelu. A, Lazetićeva ekipa je već pokazala ove sezone da ume da se nosi sa večitima.

Podsetio je na sve gore navedeno i šef struke Topolčana, kada je najavljivao današnji derbi. Iako je Čukarički u 11 duela sa TSC-om slavio samo dva puta, uz četiri remija i pet poraza, Žarko Lazetić napominje da je tim iz Bačke Topole samo jednom bio na kraju sezone ispred Brđana.

„Pred utakmice sa njima podsećam da smo mi tek jednu godinu završili ispred njih, a oni su nam uvek bili parametar. U ovu sezonu smo ušli sa istim opterećenjem Evrope i viškom utakmica, ali nama je uspelo da to bolje iznesemo. I dalje su nam najveći rival, njihova rutina i kvalitet su neupitni, iako su ove sezone imali dosta problema. Već četvrti trener ih vodi, ali u poslednjim utakmicama su se stabilizovali, pre svega defanzivno, po čemu su godinama poznati, teško primaju golove, kompaktni su i organizovani i ne daju protivniku šanse. Dobro se poznajemo i ne verujem da će biti iznenađenja ni u postavci a ni u stilu igre“, rekao je uoči utakmice Žarko Lazetić.

Nekolicina fudbalera TSC-a je u naletu forme. Aleksandar Ćirković ne prestaje da postiže pogotke, zablistao je Ivan Milosavljević u Novom Pazaru, Miloš Pantović pogađa i asistira. Imaće na raspolaganju gotovo kompletan roster šef stručnog štaba Topolčana, izuzev Josipa Ćalušića koji se još oporavlja od operacije, ali i suspendovanog Miloša Vulića zbog četiri žuta kartona. Posle povreda su se vratili Miloš Cvetković i Ifet Đakovac, pa se očekuje da na megdan Čukaričkom izađe trenutno najjači mogući sastav.

Projktovani sastav TSC-a u formaciji 4-3-3: Ilić – Cvetković, Antonić, Stojić, Petrović – Milosavljević, Radin, Đakovac – Jovanović, Pantović, Ćirković.

MOZZART BET SUPERLIGA - 29. KOLO

Subota

18.00 (3.20) Železničar (3.50) Vojvodina (2.20)

20.00 (2.10) TSC (3.45) Čukarički (3.50)

Nedelja

14.30 (1.80) Radnički Kragujevac (3.50) Spartak (4.70)

16.00 (40.0) Radnik (13.0) Crvena zvezda (1.05)

16.30 (1.85) Radnički Niš (3.50) Voždovac (4.40)

20.00 (1.37) Partizan (5.10) Novi Pazar (7.75)

Ponedeljak

16.00 (2.50) IMT (3.20) Napredak (2.95)

18.30 (2.30) Javor (3.30) Mladost Lučani (3.20)



tagovi

TSC Bačka TopolaČukaričkiMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara