©AFP
©AFP

Kanada naivno primila gol, pa pokazala mundijalsko lice: Borjana spasila stativa, penal presudio bledom Japanu

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.11.22. | 16:54

Susret učesnika Svetskog prvenstva u Kataru okončan pobedom severnoameričkog predstavnika golom u sudijskoj nadoknadi (2:1)

Reprezentacije koje su se kroz severnoameričke i azijske kvalifikacije prilično rutinski stigle do vize za Svetsko prvenstvo u Kataru kroz međusobni duel u Dubaiju su imale priliku da obave poslednje korekcije i steknu realan uvid snaga, a više povoda za zadovoljstvo prilikom rezimea imaće u taboru Kanade koja je bolje izdanje ukrasila pobedom osiguranom u poslednjim trenucima utakmice (2:1).

Pobeda koju je sa bele tačke u petom minutu nadoknade svom timu doneo Kavalini samo je upotpunila utisak da izabranici Džona Herdmana u znatno boljoj formi i sa više razloga za optimizam dočekuju predstojeću planetarnu smotru.

Izabrane vesti

Iako je Japan poveo pogotkom Jukija Some u 9. minutu, praktično čitav ostatak susreta prošao je pod kontrolom rivala. Dugu loptu u prostor Gakua Šibasakija, ali iuspavanu reakciju defanzivaca Kanade iskoristio je fudbaler Nagoja Grampusa i matirao Milana Borjana.

Rano vođstvo rivala međutim nije se negativno odrazilo na reprezentativce kanade koji su brzo uspostavili ritam i odgovorili preko Stivena Vitorije. Iskusni defanzivac Čavesa našao se na pravom mestu pred golom azijske reprezentacije i centaršut Atibe Hačinsona pretočio u izjednačenje.

Raspoloženi Kanađani nastavili su da diktiraju ritam i pšosle izjednačujućeg pogotka međutim nisu uspeli da nađu način da režiraju potpuni preokert pre odlaska na odmor. sličan odnos snaga viđen je i u nastavku sve do niza promena koje su uticale na tempo igre te su najveća uzbuđenja u drugom poluvremenu viđena tek u poslednjim minutima utakmice.

Bledi Japan je mogao da skromno izdanje praktično baci u senku pobede na samom početku sudijske nadoknade, Borjan je praktično bio savladan, ali je šut sa desne strane od stativu završio nazad u terenu.

Pred golom Kanade sreća je očuvala sportsku pravdu, a nagradu za bolje izdanje severnoameričkoj reprezentaciji doneo je jedanesterac koji je izveo napadač Vankuvera. Iako je Gonda imao loptu na dlanu, nije uspeo da je u padu spreči da pređe gol liniju te je Kanada pobedom režirala uvertiru u duele sa Belgijom Hrvatskom i Marokom, dok će Japan morati da se pokaže u znatno boljem svetlu da bi režirao senzaciju u društvu Nemačke, Španije i Kostarike.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Kanada - Japan 2:1 (1:1)

/Vitorija 21, Kavalini 90+5 - Soma 9/


tagovi

fudbalska reprezentacija JapanaKatar2022Milan BorjanTakuma Asano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara