Zličić (©Starsport)
Zličić (©Starsport)

Kapiten Lučanaca častio Napredak: Autogol u 98. minutu obradovao Čarapane

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.12.23. | 16:15

Dva gola po isteku 90. minuta na zapadu Srbije donela pobedu gostima - 1:2

Drama pod Bagdalom, kada je Varjačić doneo pobedu Mladosti u nadoknadi vremena, ništavna je za današnji scenario u Lučanima. Vodio je Napredak do isteka 90. minuta golom Zličića, Frajdej je tada poravnao, a Čarapani mat potpisali u 98. minutu i to autogolom kapitena domaćih Miloševića - 1:2.

Poslao je Vladimir Gaćinović prvi put od kada je seo na klupu Napretka tri štopera u startnu postavu, time na već standardu formaciju Tomislava Sivića sa tri igrača u poslednjoj liniji, odgovorio identičnom (3-5- 2), gde je kapiten Uroš Ljubomirac možda imao i ključnu ulogu u povezanosti odbrane sa napadom. I upravo je iskusni ofanzivac u 25. minutu odlično našao Lazara Zličića, koji je nakon driblinga poslao loptu u mrežu, šutem sa desetak metara. Tako je bivši igrač Vojvodine gotovo preslikao sopstveni gol iz duela protiv Čukaričkog, kada je doneo trijumf svom timu (1:0).

Izabrane vesti

Gosti su stigli do prednosti u Lučanima još u prvom delu igru, u kojem Mladost kao da nije uspela da se na pravi način uklopi u okolnosti meča. Istina, šut mladog Sremčevića, nakon dodavanja Frajdeja, završio je na stativi, no to je praktično bila jedina pretnja domaćih u prvom delu. Nije ni Napretkova ofanziva blistala, Bojović je nekoliko trenutaka pre gola mogao da iznenadi Stamenkovića, ali je gost, čini se, na bolji način odgovorio na zadatke meča agresivnošću i trkom, pre svega na sredini terena.

Balans upravo u tom delu igre probala je da uspostavi Mladost promenom na poluvremenu, kada je Mirić ostao u svlačionici, a na terenu se našao defanzivnije orijentisani Tomić. Mogao je Napredak tri minuta kasnije da na najbolji način za sebe odgovori na tu rokadu, ali je Bojović propustio odličnu šansu za mat. Nakon dobrog proboja Jovanovića i dodavanja Stanojlovića, nije iskusni špic uspeo da zakači loptu na željeni način, iako je bio neometan pred golom rivala. To je, ipak, nagoveštavalo da Kruševljani neće razmišljati samo o odbrani svog gola u nastavku, dok je poptuno očekivano Mladost morala da krene ofanzivnije. I jeste. Pretili su šutevima ka golu Savića Tomić, Sremčević i Frajdej, pa ponovo nigerijski napadač, kada mu je Jovanović odlično izblokirao udarac.

Zanimljiv trenutak videli smo u 66. minutu, jer je Tomić zbog povrede morao da napusti meč, iako je dvadesetak minuta pre toga ušao sa klupe. Radivojević se našao na terenu, a malo pre toga i Stevanović u redovima gostiju, jer je Gaćinović osetio da požuteli Mršić ulazi u sve veću nervozu. No to nije baš zaustavilo onu na terenu, pa smo i u drugom delu igre videli po nekoliko koškanja koja su oslikavala ne baš prijatni ambijent na meču.

A, onda u Lučanima kreće neverovatna završnica. Stanojlović je u dva navrata mogao da se upiše u strelce, ali je na drugoj strani u samom ulasku u nadoknadu to ipak učinio Frajdej. Posle ubacivanja sa strane sjajno je glavom sa desetak metara matirao Bajića i činilo se spasio ekipu poraza.

Bojović je duboko u nadoknadi omašio zicer, no izborio korner, iz kojeg je još jednom matiran Stamenković. Kao strelac upisaće se štoper domaćina, Ivan Milošević, a za Napredak će ostati ono važnije - upisan 20. bod i dolazak na 11. mesto na tabeli.

19. kolo Mozzart Bet Superlige 

MLADOST - NAPREDAK - 1:2 (0:1)

/Frajdej 90+1 - Zličić 25, Milošević ag, 90+8/

Stadion Radoš Milovanović, Lučani

Sudija: Jeknić Stefan 

MLADOST (3-5-2): Stamenković 6, - Milošević 5, Ćirković 5, Leković 5,5, - Varjačić 5,5, Udovičić 5,5, Veličković 6 (od 78. Žunić -), Tumbasević 5,5, Mirić 5 (od 46. Tomić - od 66. Radivojević -), - Sremčević 6, Frajdej 6,5.

NAPREDAK (3-5-2): Savić 6,5 (od 75. Bajić -), - Marinković 6, Đeković 6,5, Mršić 5,5 (od 64. Stevanović 6) - Vukajlović 6,5, Jovanović 6,5, Jović 6, Zličić 7, Ljubomirac 7, - Stanojlović 6,5 (od 87. Jovanović Đ.-), Bojović 6.

Igrač utakmice: Uroš Ljubomirac (Napredak) 7

MOZZART BET SUPERLIGA, 19. KOLO

Petak

Novi Pazar - Radnik 2:1 (2:0)

/Sise 9, Ljajić 39pen - Milićević 84/

Voždovac - Železničar Pančevo 5:1 (2:0)

/Jočić 9, Nešković 21, Burmaz 50, 59, Antonijević 55 - Pavlov 65/

Subota

Mladost - Napredak 1:2 (0:1)

/Frajdej 90+1 - Zličić 25, Milošević 90+8ag/

Radnički Niš - Vojvodina 0:1 (0:0)

/Mateus 49/

Spartak - Crvena zvezda U TOKU

18.30: (1,25) Partizan (6,00) Radnički 1923 (11,0)

Ponedeljak

16.00: (1,35) TSC (4,90) Javor (9,50)

18.00: (1,55) Čukarički (4,10) IMT (6,25)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Mladost LučaniNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara