Hari Megvajer (Foto: Reuters)
Hari Megvajer (Foto: Reuters)

Karager o "Megvajer sagi": Bilo mi ga je žao dok sam gledao prethodne dve utakmice

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.09.22. | 19:04

"To nikako nije dobro za jednog sportistu. Sažaljenje mu neće pomoći da se vrati na nivo od pre dve godine", ističe nekadašnji defanzivac Liverpula

Pokušao je Hari Megvajer pre nekoliko dana da se odbrani od kritika fudbalske javnosti na Ostrvu. Međutim, to je učinio rečima, a ne delima. Na terenu samo se dodatno "pokopava". Geret Sautgejt mu je sinoć posle utakmice sa Nemačkom u kojoj je bio krivac za dva primljena gola, po ko zna koji put stao u odbranu, ali pitanje je koliko će još imati izgovora selektor Engleske za brljotine koje pravi defanzivac Mančester Junajteda.

Engleskim medijima, ali i navijačima nije jasno kako Sautgejt posle svega pronalazi mesto Megvajeru u startnoj postavi pored Bena Vajta, Marka Guehija i pre svih Fikaja Tomorija koji već dve sezone odlično igra u Milanu. Istog mišljenja je i Džejmi Karager koji smatra da bi 52-godišnji stručnjak trebalo dobro da razmisli da li da uopšte vodi kapitena Junajteda u Katar.

Izabrane vesti

"Kritike za njegov nastup protiv Nemačke su validne i opravdane i Sautgejt će morati da proceni da li je Megvajer mentalno spreman za Svetsko prvenstvo, sposoban da ostavi sve probleme iza sebe. U prošlosti, to je nešto sa čime se Megvajer borio. Kako menadžer može da napravi tako veliki poziv pre utakmice sa Iranom ukoliko Megvajer ne bude igrao za klub?", zapitao se Karager u kolumni za Telegraf.

Baš takva je situacija trenutno. Erik Ten Hag mu je po dolasku u klub ukazao poverenje, uvrstio ga u startnih 11 na prve dve utakmice, ali ga je posle debakla od Brentforda zakucao na klupu i priliku mu pružao u Ligi Evrope. Samopouzdanja nema, vidljivo je to u svakom Megvajerovom potezu.

"Moje pitanje za Megvajera bi bilo:‘Da li i dalje imaš tu strast u sebi?‘ Prečesto izgleda kao da na ramenima nosi težinu čitavog sveta, kao da je uplašeni zeka, a ne autoritativni štoper kakav je bio. Sada predstavlja problem i za Englesku. Dok sam gledao Megvajera u prethodne dve utakmice, bilo mi ga je žao. To nikako nije dobro za jednog sportistu. Sažaljenje mu neće pomoći da se vrati na nivo od pre dve godine."

Što se klupske karijere tiče, smatra legendarni defanzivac Liverpula smatra da bi Megvajer trebalo da napusti Mančester junajted što pre.

"Mislim da je njegovo vreme u klubu prošlo. Još prošle godine sam pisao kako se bori za karijeru u Mančester junajtedu. Ovo bi morala da bude njegova poslednja sezona na Old Trafordu, potreban mu je novi početak", zaključio je Karager.


tagovi

Hari MegvajerDžejmi Karager

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara