Kazemiro (Foto: Reuters)
Kazemiro (Foto: Reuters)

Kazemiro sprečio produžetke i zakazao megdan sa Liverpulom u četvrtfinalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.02.24. | 22:47

Mančester Junajted golom brazilskog veziste u 89. minutu savladao Notingem Forest u osmini finala FA kupa

Sa niželigašima je bez većih problema izlazio na kraj, gazio na putu do osmine finala FA kupa Vigan i Njuport, ali da bi preskočio i treću, znatno izazovniju, prepreku u najstarijem fudbalskom takmičenju na svetu Mančester Junajted je morao dobro da se preznoji. Da se namuči kako se muči tokom čitave sezone i na kraju kroz iglene uši provuče u narednu rundu.

Golom Kazemira u 89. minutu ekipa Erika Ten Haga savladala je Notingem Forest na Siti graundu (1:0) i plasirala se u četvrtfinale jedinog preostalog kupa u kojem se takmiči gde je čeka ljuti rival Liverpul.

Izabrane vesti

Delovalo je da ćemo u sudaru dva premijerligaška kluba pobednika dobiti tek posle produžetaka (i jedanaesteraca), ali je u samoj završnici brazilski vezista svojim 12. golom za mančesterski tim - od njegovog dolaska na Old Traford više postigli samo Markus Rašford, Bruno Fernandeš i Rasmus Hejlund - poštedeo svoje saigrače dodatnog posla i doneo Junajtedu rekordan 48. plasman u četvrtfinale FA kupa.

Fudbaleri mančesterskog tima nadahnuto su započeli utakmicu na Siti graundu i već u četvrtom minutu stigli do najbolje prilike na meču, ali je posle kratke kombinacije Bruna Fernandeša i Alehandra Garnaća kod kornera Antoni u punom trku sa petnaestak metara zatresao prečku! Junajted je od starta napadao u talasima, u uvodnih pola sata je i Skoti Mektomini u dva navrata pripretio – karakteristično ubacivanjima iz drugog plana – oba puta posle centaršuteva raspoloženog Dioga Dalota, i da nije bilo u tim trenucima dobro postavljenog Meta Tarnera, Junajted bi na pauzu otišao sa prednošću.

Gosti su statistički i u drugom poluvremenu bili bolji rival, ali je znatno zrelije prilike imao domaći tim. Dva puta su izabranici Nuna Espirita Santa u ranoj fazi nastavka mogli do vođstva, međutim, Andre Onana je izrastao u heroja zaustavivši u razmaku od tri minuta udarce Taiva Avonija i Divoka Origija.

Iako nije blistao, Erik Ten Hag verovao je u tim koji je od starta poslao na teren - jedino umesto Antonija uveo Amada Dijaloa - i to mu se na kraju isplatilo. Fernandeš je sa levog boka izveo slobodan udarac poslavši oštru loptu na prvu stativu, a Kazemiro se bacio pred gol i snalažljivo glavom savladao Tarnera.

U drugom okršaju dva premijerligaška tima u osmini finala Vulverhempton je savladao Brajton - 1:0 (1:0). Plasman u narednu rundu ekipi Gerija O'Nila doneo je Mario Lemina pogotkom već u drugom minutu te će Vukovi u četvrtfinalu koplja ukrstiti sa Koventri Sitijem.

FA KUP – OSMINA FINALA (JEDAN MEČ)

Ponedeljak

Koventri - Mejdstoun 5:0 (3:0)

/Sims 9, 14, 35, Tavares 88, 90/

Utorak

Bornmut - Lester 0:1 posle produžetaka (0:0, 0:0)

/Fatavu 105/

Blekbern - Njukasl 3:4 posle penala (1:1, 0:0)

/Šmodiš 79 – Gordon 71/

Luton - Mančester Siti 2:6 (1:3)

/Klark 45, 52 - Haland 3, 18, 40, 55, 58, Kovačić 72/

Sreda

Čelsi - Lids 3:2 (2:1)

/Džekson 15, Mudrik 37, Galager 90+1 - Džozef 8, 59/

Notingem Forest - Mančester Junajted 0:1 (0:0)

/Kazemiro 89/

Vulverhempton - Brajton 1:0 (1:0)

/Lemina 2/

Liverpul - Sautempton 3:0 (1:0)

/Kumas 44, Dans 73, 88/


tagovi

Mančester JunajtedNotingem ForestFA kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara