Dušan Kerkez (© FK Čukarički)
Dušan Kerkez (© FK Čukarički)

Kerkez promovisan na Banovom brdu: Osvajanje kupa je realan cilj Čukaričkog

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 12:47

„Pokušaćemo da dovedemo igrače koji će podići kvalitet“, kaže novi trener Brđana

Nova sezona – novi trener. Prvi put u karijeri radiće Dušan Kerkez u srpskom fudbalu, a premijerna stanica na tom putu biće mu Čukarički koji je ovog četvrtka promovisao stratega koji se dokazao na Kipru, najviše na klupi AEL-a iz Limasola (tri i po godine) s kojim je osvojio tamošnji kup.

To će mu, kako sam kaže, biti jedan od zadataka na Banovom brdu, ali pre svega da približi tim Crvenoj zvezdi i Partizanu ili da, kako je to nedavno nagovestio Vladimira Matijašević, pokuša da ih razdvoji.

Izabrane vesti

„Pokušaćemo da dovedemo igrače koji će podići kvalitet, sa željom da Čukarički i dalje bude u vrhu srpskog fudbala. Osnovni cilj je da se izbori Evropa, a osvajanje kupa je uvek dosta realan cilj. Čukarički ima stil i način igre, trebalo bi težiti ka tome. Na meni je, ako mogu, i da poboljšam ekipu. Uglavnom, trudićemo se da napravimo rezultat, u prvenstvu i u Evropi“, predočio je u prvom obraćanju po dolasku na Banovo brdo rođeni Beograđanin.

Njegovo saradnici biće Kipranin Hristos Panteli, s kojim je radio u AEL-u, Milan Lešnjak će ostati deo stručnog štaba (priveo sezonu kraju posle rastanka sa Sašom Ilićem), klondicioni trener je Igor Delibašić, dok će Milovan Sikimić ostati u omladinskoj školi i predstavljati sponu prvog tima i mlađih kategorija. Trener golmana ostaje Oliver Kovačević, analitičar Luka Jevtović, uz ostatak stručnog štaba koji neće biti menjan.

Uspeh je biti treći, mogu da čestitam svima koji su doprineli tom rezultatu. U oči upada velika bodovna razlika u odnosu na večite rivale, nadam se da neće biti tako i sledeće sezone. Budžeti Crvene zvezde i Partizana ne mogu da se porede sa onim što imaju ostali timovi, ali verujem da će Čukarički, možda i neki drugi timovi, uspeti da koliko-toliko ugroze večite. Dobro bi bilo za srpski fudbal da je situacija kao na Kipru, gde se osam timova do kraja borilo za Evropu“.

Čukarički će pripreme za novu sezonu početi 7. juna, a od 16. do 30. narednog meseca boraviće na Bledu gd eće odigrati pet kontrolnih utakmica. Sve kao zalet za novu sezonu (9. jula počinje prvenstvo), dok će ime prvog rivala u kvalifikacijama za Ligu konferencije saznati 15. juna.

Odigraćemo dva kola Superlige pred evropske mečeve, što nije loše. Na međunarodnoj sceni nema lakih rivala, videćemo šta će nam žreb doneti. Sve ekipe su odlične, među najboljim u svojim državama. Sad je rano za tu priču, prvo da vidimo ko će nam biti rival“, zaključio je Kerkez.

 


tagovi

Dušan KerkezČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara