FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Klop Liverpulu vratio status najtrofejnijeg, ali su mu u mislima dani nesreće: Ja sam prvi gubio šest finala zaredom

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.02.24. | 13:54

Iako je pre samo tri dana osvojio Liga kup i Crvenima vratio epitet koji im je prišivan decenijama, Her Jirgen se priseća teških godina

Izučavanje će se ono što je nemački stručnjak učinio za manje od devet godina provedenih na Enfildu. Jedan od nekoliko najuspešnijih evropskih klubova 20. veka krenuo je da gubi sjaj posle Hejsela i Hilzbroa, uz mnogo patnje preživeo eru "Spajs Bojsa" devedesetih, a onda i kaubojsko poslovanje vlasničkog tandema Džordž Džilet - Tom Henks u drugoj polovini prve decenije 21. veka. Dolaskom Fenvej grupe na čelo kluba 2010. godine krenuo je finansijski boljitak, u tom trenutku petostrukog evropskog šampiona, ali je na sportskom aspketu sve još išlo prilično traljavo.

Sve se promenilo tog oktobarskog dana 2015. kada je nasmejani Nemac promovisan u Melvudu umesto Brendana Rodžersa. Ispostavilo se da je Klop u roku od osam i po godina doneo osam trofeja, a pre tri dana osvajanjem Liga kupa vratio je Liverpulu epitet najtrofejnijeg engleskog kluba (sada ima 68, naspram Junajtedovih 67). Često se zaboravlja da je do 2019. Liverpul sa harizmatičnim strategom bio bez trofeja. Prisetio se Klop gubitničkih dana na konferenciji za medije pred duel osmine finala FA kupa protiv Sautemptona (sreda 21.00). Istovremeno je i izrazio saosećanje sa Čelsijem.

Izabrane vesti

"Kada izgubite, ljudi o vama govore mnogo stvari koje ne želite da čujete. Pogledajte moj slučaj. Ja sam prvi izgubio pet, šest finala zaredom. Mogu da zamislim kako je sada Čelsiju, svi ih kritikuju, video sam na licima njihovih igrača, čak i Poketina da se užasno osećaju. Niko nije zaslužio da se tako oseća zbog izgubljene utakmice. Takve su nažalost norme u našem svetu".

21.00: (1,63) Liverpul (4,00) Sautempton (5,30)

Iako je daleko od najznačajnijeg takmičenja, Klop smatra da je ovosezonski trofej u Liga kupu među najznačajnijima u njegovoj trenerskoj karijeri

"Da ste me pred produžetke pitali da li možemo da dobijemo utakmicu, a da to ne bude na penale, rekao bih da ne možemo. Igrači su bili toliko isceđeni. Ali videli ste, desilo se nešto neverovatno i osećaj je zbog svih povreda koja su nas zadesile poseban. Znam da smo osvajali veće trofeje, ali se nikada ranije nismo suočavali sa tolikim problemima", otvorio se Jirgen.

Podsetimo, u vreme kada je Klop došao u Liverpul 2015, Mančester Junajted bio je najtrofejniji klub u državi sa 64 trofeja, dok je Liverpul imao 60. U međuvremenu su Đavoli osvojili još tri, a Crveni osam trofeja, pa je sada odnos 68-67 u korist šestostrukog evropskog prvaka.


tagovi

Jirgen KlopLiverpulPremijer liga

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara