Luka Modrić, Zlatko Dalić, Džon Herdman i Milan Borjan (©Reuters)
Luka Modrić, Zlatko Dalić, Džon Herdman i Milan Borjan (©Reuters)

Ko će koga?

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.11.22. | 13:25

Hrvatska i Kanada igraju možda i ključni duel za ostanak u trci za plasman u osminu finala Svetskog prvenstva

Gard pobednika, potvrda velikih reči ili odlazak kućama. Teško da će biti nečeg četvrtog posle sukoba Hrvatske i Kanade u Al Rajanu, delu Dohe, u sklopu Grupe F Svetskog prvenstva u Kataru. Vatreni su startovali mršavim remijem sa Marokom, dok su Crveni poraženi od Belgije uprkos tome što su bili nadmoćniji.

Neverovatnu medijsku prašinu podigla je izjava kanadskog selektora Džona Herdmana posle poraza od Crvenih đavola. Iako za to sigurno nije bilo ni vreme ni mesto, engleski stručnjak se dotakao Hrvatske. Ali, zaista ne onako kako bi trebalo da se priča o aktuelnom vicešampionu sveta. Ne treba još jednom ponavljati njegove reči, ali je sada jasno da Herdman neće imati alibi za eventualni neuspeh protiv selekcije

Izabrane vesti

Zlatka Dalića Hrvati brane srebrne medalje sa prošlog Svetskog prvenstva u Rusiji, a ulazak na aktuelan turnir u Kataru im nije krenuo najbolje, pošto su igrali nerešeno bez golova sa žilavim Marokom. Sada im predstoji presudan susret sa Kanadom, koji zaista treba da reše u svoju korist inače bi ih čekao veoma težak zadatak u finalnom duelu sa Belgijom. Uprkos porazu od Belgijanaca od 0:1, Kanada je ostavila odličan utisak.

17.00: (2,30) Hrvatska (3,15) Kanada (3,30)

Kanađani su definitivno iznenadili svojim početnim učinkom na turniru, uputivši duplo više udaraca od selekcije koju predvodi Roberto Martinez. Međutim, šut Alfonsa Dejvisa u 11. minutu sa penala nije završio u mreži. I sada, ukoliko Crveni izgube još jednom po povratku na svetsku fudbalsku smotru posle 36 dugih godina, njihov nastup će verovatno da se završi pre poslednjeg duela Grupe F.

Selektor

Herdman će se ponovo najviše oslanjati na krilnog igrača Bajerna iz Minhena Dejvisa - čiji je početak sa Belgijom bio neizvestan zbog povrede - kao i na napadača francuskog Lila Džonatana Dejvida, a poseban motiv imaće golman Crvene zvezde Milan Borjan, koji je rođenu Kninu. Herdman je inače okupio jedan od najmlađih sastava od svih učesnika prvenstva, a s druge strane, dopunjava ga najstariji igrač turnira, skoro četrdesetogodišnji vezista turskog Bešiktaša Atiba Hačinson.

S obzirom na uvodni nastup Herdmanove trupe, može se očekivati izuzetno uzbudljiv susret sa Hrvatskom. Vatreni su protiv Maroka pokazali odgovornu igru u defanzivi, ali su u nastavku bili potpuno "bezubi" i nisu stvorili nijednu otvorenu priliku za gol tokom čitavih 90 minuta.

Iskusni as Real Madrida Luka Modrić i u poznim godinama važi za najveću zvezdu hrvatske reprezentacije. Pored njega, među nosiocima su Ivan Perišić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić, ali niko od njih se nije mnogo istakao protiv Maroka.

Selektor Zlatko Dalić nije bio nimalo zadovoljan rezultatom i čvrsto se nada da će u ofanzivnoj fazi doći do potrebnog pomaka.

"Osvojili smo samo bod i to je razočaravajuće za nas jer definitivno imamo još posla. Dobro smo vodili defanzivnu fazu, ali nismo dovoljno iskoristili prazan prostor. Kanada je bila bolja protiv Belgije i morala je da pobedi. Ogromna energija, mladost i presing igra u njenu korist. Ipak, konačno moramo da pokažemo šta smo zaista", rekao je Dalić.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

SVETSKO PRVENSTVO (F GRUPA) – 2. KOLO

Nedelja

14.00: (1,95) Belgija (3,45) Maroko (4,40)

17.00: (2,30) Hrvatska (3,15) Kanada (3,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Katar2022fudbalska reprezentacija hrvatskereprezentacija HrvatskeReprezentacija Kanade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara