Son (© Reuters)
Son (© Reuters)

Ko razume Engleze, taj ne razume fudbal: Bira se najbolji u Premijer ligi, a Sona nema u konkurenciji

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.06.22. | 19:19

Zato je tu Ronaldo uprkos lošoj sezoni Mančester Junajteda, Kevin de Brujne jedini predstavnik Sitija

Takmičenje im jeste najbolje na svetu, ali Englezi nekad hodaju tako da stopalima zemlju ne dodiruju. U svetu koji dodirnih tačaka sa realnošću nema. Osim teze da su im sudije skromnog umeća od svih najkvalitetnijih prvenstava Evrope, pokazalo se da i sami igrači imaju problema sa sistemom vrednosti.

Kako drugačije razumeti listu kandidata za najboljeg fudbalera sezone u izboru profesionalaca, kada među njima nema Hjon Min Sona?

Izabrane vesti

Reprezentativac Južne Koreje odigrao je sezonu života, postigao 23 gola (niti jedan sa bele tačke), sa Mohamedom Salahom podelio priznanje u vidu Zlatne kopačke namenjene najboljem strelcu Premijer lige, bio jedan od najzaslužnijih za povratak ekipe Antonija Kontea u Ligu šampiona posle dve godine odsustva, a izgleda da to nije dovoljno da ga kolege uvrste ni među šest odabranih.

Pritom, Azijac je svaki od 23 gola postigao iz igre, za razliku od nekih drugih koji su izvodili penale. Osim toga, i u samoj igri je bio uticajan. Ne i prepoznat.

U konkurenciji su Kevin de Brujne iz šampionskog sastava Mančester Sitija i to kao jedini predstavnik Građana, iako, primera radi, Liverpul ima čak trojicu kandidata u liku Virdžila van Dajka, Sadija Manea i Mohameda Salaha, dok je na listi i Hari Kejn iz Totenhema.

Za većinu ima smisla, međutim, teško je ne primetiti da je Ronaldona stranu šta je sve uradio tokom karijere – dobio priliku da se takmiči za individualno priznanje posle sezone u kojoj je Mančester Junajted ostvario najlošiji plasman u istoriji Premijer lige. Makar jednako zbunjujuće je što nema još nekog fudbalera Mančester Sitija, jer su sjajni bili Ederson, Žoao Kanselo, pa i Bernardo Silva, Rodri... Isto tako, ispada da je Livepul triput bolji od ekipe Pepa Gvardiole, čim ima trojicu predstavnika, s tim da su verovatno Sadiju Maneu, da se zaustavimo samo na njemu, računali doprinos u osvajanju FA i Liga kupa, kao i učinak sa reprezentacijom Senegala (trofej Kupa afričkih nacija i plasman na Mundijal u Katar). Iako bi trebalo da se gleda samo Premijer liga.

Nagrada postoji od sezone 1973/74, poslednja dva puta osvajao ju je Kevin de Brujne, a u njoj članovi Profesionalne asocijacije fudbalera glasaju za najbolje.


tagovi

Hjong-Min SonKevin de BrujneMohamed SalahVirdžil van DajkSadio ManeKristijano RonaldoPremijer liga

Obaveštavaj me

Totenhem
Liverpul
Man. Junajted
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara