Koliko vrede Malkomovih 1.000 minuta? Barsa kaže - 50.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.07.19. | 09:45

Tri kluba u trci za Brazilcem

Neko bi rekao da je to kosmička pravda zbog načina na koji je „ispalio“ Romu, neko da jednostavno nije kvalitet za Barselonu. Ali Malkom će se posle sezone u kojoj se dosta mučio da pohvata konce ipak pohvaliti da ima trofej prvaka Španije i 1.047 odigranih minuta u dresu katalonskog velikana.

Realnost je takva da, ipak, njegove igre nisu ostavile nikoga bez daha. Istina, nije dobio ni adekvatnu šansu, ali i to je pokazatelj da je ipak možda pogrešno izabrao sa sportskog aspekta, iako mu je u Barseloni bilo mnogo lakše da uzme pehar nego što bi to ikada bilo u Romi. Posle tek nešto više od godinu dana Malkom bi zaista mogao da napusti Barselonu, a sve pod osnovanom „sumnjom“ da se klub priprema za pakleni finiš prelaznog roka u kojem se očekuje Nejmarov potpis i da možda opet bude oboren rekord po visini izdvojenog obeštećenja. 

Izabrane vesti

NEJMAR OSTAJE U PSŽ – 2,00

NEJMAR PRELAZI U BARSELONU – 2,10

Malkom se zato nalazi u izlogu, a iako se nije naigrao u Barsi, privukao je pažnju potencijalnih kupaca. U ovom trenutku tri su kandidata za njegov potpis – Dortmund, Everton i Arsenal. Katalonski Mundo Deportivo tvrdi da za 41.000.000 evra plaćenog Brazilca klub sada traži devet miliona evra više i da čak ni to nije rasteralo zainteresovane strane.

Everton je u potrazi za desnim krilom, pošto će u narednim danima pre kraja prelaznog roka pokušati da proda Kevina Miralasa, što onda ostavlja samo Tea Volkota kao jedino prirodno rešenje na desnom boku. Istina, Everton još traži i centarfora i tu planira da izdvoji još 40.000.000 evra za Mojzea Kena, a potraga je i za zamenom za Idrisu Geja, gde su kandidati Žan Filip Gbaman iz Majnca i Tjemue Bakajoko iz Čelsija. Everton bi u završnih deset dana prelaznog roka mogao da utrošio još bar 100.000.000 evra, ako bi se realizovala još tri transfera. Ne treba zaboraviti da je Everton u jurnjavi za potpis Vilfrida Zahe, koga Kristal Palas ceni na 90.000.000 evra, dok je prva zvanična ponuda Karamela iznosila "samo" 60.000.000.

Dortmund bi se u trku uključio samo pod uslovom da bude prodat Džejdon Sančo, dok je Arsenal pomalo iznenađujuće ime na listi ako se uzme da je na pragu realizacija transfera Nikole Pepea iz Lila za 80.000.000 evra, a da se pritom prema mnogim najavama privodi kraju transfer i Evertona Soaresa iz Gremija. Tako da se suštinski, tu možda radi i o podizanju cene za Malkoma.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara