Lazar Ranđelović (©Reuters)
Lazar Ranđelović (©Reuters)

Korberan spasava Olimpijakosovu sezonu – Liga Evrope je imperativ

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.08.22. | 12:50

Španski stručnjak pokušaće da crveno-belima iz Pireja donese grupnu fazu drugorangiranog takmičenja na tlu Starog kontinenta. U atinsku luku večeras (21.00) stiže Slovan iz Bratislave

Pedro Martins je prošlost – Karlos Korberan je budućnost Olimpijakosa. Portugalac je smenjen posle senzacionalnih 0:4 na Karaiskakisu od Makabija iz Haife u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Grčki prvak imaće imperativ u naredna dva kola da stigne do utešne Lige Evrope.

Mladi Španac imaće debi pred sigurno ljutim navijačima domaćeg tima, koji još ne mogu da prežale ranu eliminciju iz borbe za evropsku elitu. Korberan ima samo 39 godina, a prethodne dve godine je vodio Hadersfild u Čempionšipu. Malo je falilo da uvede Terijere u Premijeri ligu prošle sezone. Stali su u finalu plej-ofa na Vembliju, kada je Notingem Fortest pobedio i posle 23 godine se vratio u englesku elitu.

Izabrane vesti

Novi strateg Olimpijakosa imaće težak posao u Pireju. Ekipa je poljuljana posle eliminacije od izraleskog šampiona, a večeras (21.00) u atinsku luku stiže, Slovan iz Bratislave, slovački prvak, koji nije uspeo da preskoči Ferencvaroš i pored pobede u u prvom meču u Budimpešti sa 2:1.

21.00: (1,42) Olimpijakos (4,50) Slovan (8,00)

Olimpijakos neće moći da računa na Abubakara Kamaru koji se vratio treninzima, ali nije još spreman za utakmice. On je ovog leta za 5.000.000 evra stigao iz Arisa. Van stroja je i krilo Rodrigez. Korejac In Beom Hvang nije još licenciran pošto dokumenta nisu još stigla iz Fudbalskog saveza Rusije. On je pojačao najtrofejniji grčki klub bez obeštećenje iz Rubina iz Kazanja. Za dvomeč sa Slovacima nije licenciran ni Doron Lajdner. Neće biti zbog povreda ni iskusnih defanzivaca Šima Vrsaljka i Konstantinosa Manolasa.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

U startnoj postavi najavljen je Lazar Ranđelović, nekadašnji igrač niškog Radničkog, dok će dvojica najisturenijih u špicu da budu Masuras i El Arabi.

Kvota na pobedu Olimpijakosa protiv Slovana će u svakom trenutku da bude najveća na svetu u Mozzartu.

Olimpijakos je kvalitetniji od Slovana, a ono što može da bude prednost tima iz Bratislave je da je pre nekoliko nedelja počeo šampionat Slovačke, dok prvenstvo Helena još nije startovalo, pa su gosti u boljem takmičarskom ritmu. Trener Vladimir Vajs je u pobedi proitv Mihalovcea prethodnog vikenda (4:2) izostavio prvu postavu, čuvao je adute za Pirej. Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Ivan Šaponjić je povređen i najverovatnije neće igrati. Van stroja su i Ramirez, Vajs i Medvedev. Očekuje se da će u prvih 11 da bude nekadašnji mladi reprezentativac Srbije, Aleksandar Čavrić.

Grčki i slovački šampion igrali su prošle sezone u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope. Olimpijakos se rutinski plasirao u grupnu fazu, posle pobede na svom terenu sa 3:0. U prvom meču u Bratislavi nije bilo pobednika – 2:2.

LIGA EVROPE – KVALIFIKACIJE, 1. KOLO (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

18.00: (2,90) AEK Larnaka (3,10) Partizan (2,55)

19.00: (1,37) Fenerbahče (4,80) Slovačko (8,50)

19.00: (1,25) Malme (6,25) Dudelanž (11,0)

20.15: (2,45) Maribor (3,05) Helsinki (3,15)

20.45: (5,70) Linfild (4,00) Cirih (1,60)

21.00: (1,42) Olimpijakos (4,50) Slovan (8,00)

21.00: (2,30) Šamrok (3,20) Škupi (3,25)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga Evropekvalifikacije za Ligu EvropeOlimpijakosSlovan Bratislava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara