Filip Kostić (©Reuters)
Filip Kostić (©Reuters)

Kostić: Odužiću se Vlahoviću, Alegrija ne brinu zvižduci

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.10.22. | 23:49

Bjankoneri na srpski pogon: „Odlično sarađujem s Vlahovićem, zahvalio sam mu se na asistenciji“, istaklo je letošnje pojačanje Juventusa

Konačno, malo radosti za navijače Juventusa. Bjankoneri su igrali na sprski pogon. Prvenac u dresu Stare dame postigao je Filip Kostić, dok je Dušan Vlahović posle dva gola Sasuolu na početku sezone, pogodio i iz igre posle mesec i po posta. Pre drugog gola torinskog giganta, asistirao je zemljaku za vodeći pogodak.

Izabrane vesti

Veoma sam srećan zbog svog prvog gola jer je ova utakmica veoma važna za nas, da osvojimo tri boda. Sada treba da nastavimo, da se trudimo, da verujemo“, rekao je Kostić.

O saradnji s Vlahovićem, nekadašnji igrač Ajntrahta iz Frankfurta kaže:

Odlično sarađujem s Dušanom, zahvalio sam mu se na asistenciji i nadam se da ću sledeći put moći da mu se odužim".

Ovaj rezultat znači da se Juventus popeo na sedmo mesto, bod ispred Intera, uprkos katastrofalnim septembarskim igrama.

Sada moramo da zaboravimo sve što se desilo u poslednjih mesec dana, da gledamo napred i da se pripremamo za sledeći meč u Ligi šampiona“, zaključio je Kostić.

20.45: (3,25) Verona (3,40) Udineze (2,35)

Masimilijano Algeri može da predahne, ali samo na kratko. Pobeđena je Bolonja rutinski sa 3:0 u Torinu. Trener Juvea rekao je da ova utakmica predstavlja početak nove sezone i da se sigurno oseća da je ekipa tek sada rođena.

Svideo mi se duh, čvrstina tima, osim na kraju prvog poluvremena, kada smo pogrešili nekoliko puta u napadu. Trebalo je da usporimo tempo i više zadržimo loptu u tim situacijama“, istakao je Alegri i dodao:

Nismo pobedili mesec dana, tako da je bilo dobro imati čistu i ubedljivu pobedu. Sada moramo da ostanemo pribrani, da se vratimo na pravi put i u Ligu šampiona“.

Arkadijuš Milik je uz srpski tandem bio odličan u redovima torinskog giganta.

Bilo je teško predvideti da će imati tako veliki uticaj na našu igru, ali već smo znali da je Milik igrač koji se dobro kreće, inteligentan i dobro se slaže sa Vlahovićem“.

Vezni red je bolji otkad su se Adrien Rabio i Manuel Lokateli vratili posle povreda.

Ovo su veoma važni igrači za nas. Rabio je igrač sa drugačijim stilom od ostalih, imao je više pasova napred. On je u dobrom periodu i možemo od njega da očekujemo više ove sezone. Bila je to dobra predstava, rekao sam momcima da postoji želja da se dokažete i potrudite se, ali to može biti kontraproduktivno. Trebali su nam strpljenje i fokus da bismo ostavrili rezultat“.

Juve je uprkos lošem startu i dalje na sedmom mestu, jedan bod ispred Intera, tako da bi mogao da se umeša u borbu za titulu.

Moramo da idemo korak po korak i nadamo se da ćemo uspeti da smanjimo razliku u odnosu na vodeće ekipe“.

Alegri je izabrao formaciju 4-4-2.

Navikao sam da biram postavu na osnovu igrača koje imam na raspolaganju. Kada sam imao sve na raspolaganju, bilo je više izbora. Sada imamo ove igrače koji imaju specifične karakteristike i kada kažem da nam treba više igrača, radi se i o mogućnostima i rotaciji tima kako bismo sprečili da se umaraju”.

Pre početka meča, na pomen Alegrija, navijači su zviždali trofejnom stručnjaku, nezadovoljni početkom sezone.

"U ovom trenutku su nam potrebne bistre i hladne glave. Bio je to katastrofalan mesec, a posebno nedelja koja je počela događajem koji nismo mogli da predvidimo. Odatle je sve krenulo loše, ali mi takođe preuzimamo odgovornost za sopstvene greške“.

Događaj koji je pomenuo trener Juventusa bio je nerešen rezultat 2:2 sa Salernitanom, kada je u poslednjim trenucima meča poništen gol Milika koji je izazvao kontroverzu i burne reakcije iz Torina.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------


tagovi

Serija AJuventusFilip KostićDušan VlahovićBolonjaMasimilijano Alegri

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara