Srpska medicina digla obolelu Staru damu na noge (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.10.22. | 22:35

Kostić i Vlahović golovima prekinuli crni niz Juventusa

Bio je Juventus u agoniji, rezultati su bili očajni a igra užasna. Pet utakmica u svim takmičenjima bez pobede, katastrofalan stil igre, Alegrijeva dekadencija i trvdoglavost, gomila odsutnih fudbalera, očigledna nervoza među igračima...

A onda su Srbi našli lek za bolest Stare dame i prekinulu crnu seriju. Kao što su u Oslu pečatirali pobedu Srbije nad Norveškom, Dušan Vlahović i Filip Kostić su večeras režirali pobedu Juventusa nad Bolonjom – 3:0.

Izabrane vesti

Odlučio se Maks Alegri da odustane od kukavičke igre i zaigrao u formaciji sa četvoricom defanzivaca i dvojicom napadača, upario Vlahovića i Milika, a po krilima im dao podršku sa Kostićem i Mekenijem koji je sjajno odglumio Kvadradovu ulogu. I rezultat je stigao...

Bez obzira što je Bolonja u prošlom kolu osokoljena prvom pobedom u sezoni, dolaskom novog trenera Tijaga Mote i oporavkom Marka Arnautovića, večeras je bila lak plen za razigrani i očigledno silno motivisani Juve.

Poluprazan stadion je najbolje rekao Juventusovim igračima i Alegriju šta misli o njima. Prokockali su mnoge kredite i bio je poslednji momenat da počnu da se bore za novo poverenje publike.

Iako je na početku delovalo da Juve igra onu dosadnu Algerijevu igru u kojoj drži loptu ali zapravo ne stvara ništa konkretno, Srbi su sprečili sada već mnogo puta viđeno mučenje. Milik je osvojio loptu na centru, Vlahović povukao napred, sačekao Kostića koji se ubacio po levom krilu i dao mu loptu u prostor... A Kragujevčanin je preciznim udarcem iskosa upisao prvenac u belo-crnom dresu i doneo tonu olakšanja na Alijancu. Sve posle toga je išlo lakše...

Imao je Milik posle toga dobru šansu ali je Juve na odmor prišao sa minimalnim vođstvom. U 58. minutu je Juve sjajno kontrom od kornera do kornera prelomio pitanje pobednika. Mekenijev centaršut je sleteo na glavu Vlahovića, a srpski predator šutirao slično kao nedavno u Oslu. Onaj šut je Niland skinuo čudesnom paradom, ali ovom večeras Skorupski nije mogao ništa i Dušan je dao peti gol u sezoni.

Na 2:0 je Alegri odlučio da menja i da zatvara utakmicu pa su ušli Paredes i Kvadrado umesto Mekenija i Kostića, a ubrzo je stigao i treći gol. Milik je dobru partiju krunisao volejem za 3:0.

Mogao je Vlahović i do drugog gola, izašao je sam na Skorupskog ali je odabrao da ga bocne levom nogom i promašio okvir gola. Nedugo zatim je Milik pogodio prečku.

Juventus je odigrao najbolju partiju u sezoni i najavio izlazak iz krize pred mečeve protiv Makabija u Ligi šampiona u kojima mora da osvoji svih šest bodova da bi zadržao nadu o prolasku.

ERIJA A - 8. KOLO

Subota

Napoli - Torino 3:1 (3:1)

/Angisa 6, 12, Kvarachelija 37 - Sanabrija 44/

Inter - Roma 1:2 (1:1)

/Dimarko 30 - Dibala 39, Smoling 75/

Empoli - Milan 1:3 (0:0)

/Bajrami 90+1 - Rebić 79, Balo Ture 90+4, Leao 90+7/

Nedelja

Lacio - Specija 4:0 (2:0)

/Zakanji 12, Romanjoli 24, Milinković Savić 62, 90+1/

Leče - Kremoneze 1:1 (1:1)

/Strefeca 42 - Ćofani 19/

Sampdorija - Monca 0:3 (0:1)

/Pesina 11, Kaprari 67, Sensi 90+4/

Sasuolo - Salernitana 5:0 (2:0)

/Lorjente 12, Pinamonti 39, Torstvet 53, Harui 76, Antist 90+1/

Atalanta - Fjorentina 1:0 (0:0)

/Lukman 59/

Juventus - Bolonja 3:0 (1:0)

/Kostić 24, Vlahović 59, Milik 62/

Ponedeljak

20.45: (3,25) Verona (3,40) Udineze (2,35)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Dušan VlahovićFilip KostićArkadijuš Milik

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara