Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Krajnje je vreme da Frajburg pobedi u Dortmundu posle više od dve decenije

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.02.23. | 12:46

Tako smatra Kristijan Štrajh, strateg tima iz Baden Virtemberga pred okršaj na Vestfalenu

Union Berlin u drugoj polusezoni nastavlja sjajnu formu koju je demontrirao na jesen i namerava da upiše još jednu pobedu protiv Majnca, a sa istim ciljem RB Lajpcig putuje u Keln. Dortmund je takođe u vrhu tabele, Borusija u januaru nije izgubila ni bod i čeka je sukob sa Frajburgom...

Iako je najatraktivniji meč kola obično rezervisan za subotnje veče, poslepodnevna utakmica u Dortmundu će sigurno imati veliku pažnju. Tamo će Borusija da odmeri snage sa komšijom po učinku iz Frajburga. Samo rezultatska razlika delila je dve ekipe pre 19. kola.

Izabrane vesti

Frajburg je u 2023. ušao iz bolje pozicije, ali je samo jednom pobedio u poslednja tri prvenstvena meča. Uprkos tome, Brajzgau se i dalje drži odličnog petog mesta i u kontaktu je sa svim timovima ispred sebe. Odnosno, čak i sa Dortmundom, čiji stadion Frajburg baš i ne voli. Poslednji put na Borusijinom tlu pobedio je 2001. godine, kada je Sebastijan Kel postigao jedan od golova gostiju. Kasnije se preselio u Dortmund, gde trenutno radi kao sportski menadžer.

15.30: (1,70) Dortmund (3,70) Frajburg (5,10)

Trener Kristijan Štrajh, koji vodi Frajburg više od deset godina, tek treba da okusi pobedu na Vestfalenu.

"Zaista me nervira kada čujem ovaj rekord. Ali imamo priliku da popravimo statistiku. Krajnje je vreme. Ali još nisam potpuno očajan", rekao je kultni strateg na konferenciji za novinare pre meča.

Prvi meč ove sezone takođe je prošao bolje za BVB. Iako je Frajburg odigrao dobro u drugom kolu i poveo u duelu, Frajburg je potopljen greškom golmana Marka Flekena (3:1), posle čega nije uspeo da se vrati u meč.

Od tada, međutim, Borusija je nekoliko puta posrnula i nije uspela da pobegne Brajzgaueru. Tako da će u subotu morati mnogo da uradi kako bi protivnika iz Baden Virtemberga ostavila iza sebe.

Salih Ozdžan se neće pojaviti u dresu Dortmunda, pošto mora da odsluži kaznu zbog pet žutih kartona. Njegove zadatke u veznom redu verovatno će preuzeti Emre Džan, koji posle povrede pokušava da se skrasi u postavi Milionera.

"Odigrao je veoma dobro u poslednja dva meča. Snažan je u borbama na zemlji i u vazduhu. Odlično se snalazi i na lopti, nudi se u dobrim prostorima", pohvalio je Džana trener Edin Terzić.

U taboru Dortmunda sigurno neće biti ni desni bekovi Toma Menije i Mateu Morej. Torgan Azar je pre nekoliko dana dogovorio pozajmicu u PSV. S druge strane, Frajburg ponovo može da računa na vezistu Nikolasa Heflera, koji je pretrpeo iste neprijatnosti koje čekaju Ozdžana već prošle nedelje. Prema Štrajhovim rečima, u sastavu Brajzgauera može da bude tri do četiri promene u odnosu na prošli meč sa Augzburgom.

-------------

Mozzart Bet Superliga se konačno vratila, a zajedno sa njom i Prognozzer! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije OVDE.

-------------

BUNDESLIGA - 19. KOLO

Petak

Augzburg - Leverkuzen 1:0 (0:0)

/Beriša 55/

Subota

15.30: (1,70) Dortmund (3,70) Frajburg (5,10)

15.30: (2,95) Bohum (3,40) Hofenhajm (2,55)

15.30: (1,50) Ajntraht (4,50) Herta (7,25)

15.30: (3,90) Keln (3,50) RB Lajpcig (1,95)

15.30: (2,00) Union Berlin (3,50) Majnc (4,10)

18.30: (1,55) Menhegladbah (4,10) Šalke (6,00)

Nedelja

15.30: (2,15) Štutgart (3,50) Verder (3,60)

17.30: (5,40) Volfzburg (4,00) Bajern (1,62)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaBorusija DortmundFrajburg

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara