Tekstilac (©Starsport)
Tekstilac (©Starsport)

Glavobolja zbog Tekstilca: Dva kola do kraja, a odluke disciplinaca još nema

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.05.24. | 16:50

Od reakcije komisije u velikoj meri će zavisiti parovi baraža

Finiš sezone ponovo donosi glavobolju za čelne ljude Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice Superligaša. Kao prošle godine, kada je zbog Kolubare i tužbe Sudu u Lozani čak „visio“ početak novog šampionata, tako se i sada jedu nokti zbog Tekstilca uoči dva poslednja kola Mozzart Bet Prve lige.

Naime, protiv kluba iz Odžaka je podneta prijava Disciplinskoj komisiji po dojavi UEFA, zbog sumnjivih ishoda protiv Mladosti GAT (1:2) i OFK Vršca (1:2). I iako su ostala samo dva kola do kraja, a Tekstilac drži mesto koje vodi u baraž za Superligu, konačne odluke po tim prijavama još nema.

Izabrane vesti

Klub iz Bačke je imao rok do minulog četvrtka da se izjasni oko dopisa UEFA, a evo, danas je utorak, prošlo je pet dana od tada i disciplinci još nisu presekli. Obično odlučuju četvrtkom, pa će tako, verovatno, biti i ovog puta.

Problem je, međutim, što ako Tekstilac bude kažnjen, ako mu budu oduzeti bodovi, kako svi u fudbalskoj čaršiji očekuju da će se desiti, baš kao lani sa Kolubarom, onda će uslediti žalba Odžačana, pa će se čekati odluka Komisije za žalbe. Tek nakon njene presude, odluka može da postane pravnosnažna. U prevodu, sve to povlači sa sobom još nekoliko dana neizvesnosti oko celog slučaja.

A, kalendar Mozzart Bet Prve lige Srbije kaže da je termin poslednjeg kola 25. maj. Nakon toga idu baraži 29. maja i 2. juna. Zarad regularnosti takmičenja odluka oko Tekstilca je već u debelom „ofsajdu“, a sad je drama da li će uopšte postati pravosnažna do početka poslednjeg kola.

Jer, u protivnom može da se desi da se Prva liga završi, a da se parovi baraža – ne znaju. Da će biti odlučeni za zelenim stolom. Tome se baš niko ne raduje.

Tekstilac je trenutno četvrti, ispred njega je Inđija sa dva boda više, a iza Smederevo sa istim brojem bodova. I njih i te kako zanima kakva će biti sudbina kluba iz Odžaka.


tagovi

Tekstilac OdžaciMozzart Bet Prva liga SrbijeFudbalski savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara