Realov tim na Etihadu (©Reuters)
Realov tim na Etihadu (©Reuters)

Kraljevo novo odelo ili poslednji ples sledeće sezone?

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.05.23. | 14:48

U Madridu podeljeni na temu: treba li dati novu šansu staroj gardi ili slede velike promene?

Održali su igrači Mančester Sitija čas fudbala velikom Realu na Etihadu i naneli im poraz koji nameće dosta pitanja čelnicima Madriđana. Nosioci igre su stari, nekima uskoro ističe ugovor, a igrama ove sezone naterali su navijače da se ozbiljno zapitaju da li je vreme za radikalne mere?

Delovali su zaista nemoćno, samo 13 dodavanja u prvih 15 minuta i prečka Tonija Krosa sa 20 metara kao jedina opasnost po gol Građana to dokazuju. Cele sezone pretila je da eskalira situacija u Madridu. Izgubljena titula u domaćem prvenstvu i debakl u Superkupu Španije od najvećeg rivala Barselone upalile su crvene lampice. Uspeli su da podignu Kup kralja pobedom nad Osasunom u finalu (2:1), ali su se ponovo nadali da bi ušati pehar mogao da zamaskira sve probleme kroz koje prolazi Real iz Madrida.

Izabrane vesti

Desilo se potpuno suprotno, Siti je demolirao aktuelnog prvaka, za razliku od prošle sezone, rezultat je to pokazao. Posebno su se na terenu mučili iskusni igrači, poput Luke Modrića, Tonija Krosa i Karima Benzeme, dok je Pep Gvardiola taktički uništio Karla Ančelotija u duelu dva prekaljena stručnjaka. Svoj trojici pomenutih igrača ističe ugovor u junu, do sada se verovalo da će im Florentino Perez ponuditi nove ugovore.

Posle jučerašnje utakmice, ipak, vode se polemike o tome ima li potrebe za tako nešto. U Realu, čini se deluju smireno.

Zaslužujemo još jednu godinu zajedno. Kada izgubite u Madridu to je velika stvar, ima mnogo analize i kritike. Ne smemo da dozvolimo da nas kritike pokolebaju, konstruktivne kritike ćemo prihvatiti. Siti je bio bolji i to je to. Ima ovaj tim još mnogo toga da pruži“, rekao je Luka Modrić nakon utakmice.

I Vinisijus Žunior se dosta mučio na Etihadu. Uspeo je da ga zaustavi brzonogi Kajl Voker i tako malo umanji sjajnu sezonu Brazilca. Vrlo je zrelo govorio nakon utakmice, optimistično, ali oprezno.

Bilo je veoma teško, ali moramo da izvučemo pouke iz ove utakmice. Sledeće sezone ne smemo da dozvolimo da nam se ovo desi. Stići do polufinala je zaista teško, ali mi smo uvek tu. Za druge je veoma teško“ , istakao je Vinisijus.

Svi iz redova Madriđana priznali su nadmoć Građana koju je ceo svet video. Kako je do toga došlo moraju ozbiljno da se zapitaju. Mnogi prstom upiru u Ančelotija, čak i u takmičenju koje je toliko puta osvojio. Julijan Nagelsman je slobodan i španski mediji uveliko pominju talentovanog stručnjaka kao potencijalnu zamenu za Italijana.

Igrači imaju druge planove i žele sa gotovo istom ekipom da sledeće sezone otplešu poslednji ples i tako stave tačku na trofejnu dinastiju predvođenu Karlom Ančelotijem.

Do Svetskog prvenstva smo igrali dobro u La Ligi i bili u trci za svaki pehar. Posle prvenstva smo ispali iz forme kad je prvenstvo u pitanju. U Ligi šampiona smo igrali dobro sve do ove utakmice. Nema sumnje da Ančeloti mora da ostane, zaslužio je zbog svega što je uradio za ovaj tim“ , jasan je Modrić.

Teška je kruna koju nosi kralj. Naosvajali su se trofeja u poslednjoj deceniji, ali čini se da su dani Krosa, Modrića i Benzeme prošli. Od krštenice niko nije pobegao. Pitanje je koliko će strpljenja za njih imati Florentino Perez pre nego što krene u poteru na Kilijana Mbapea i Džuda Belingema.

Kralju je potrebno novo odelo. Ali ovi majstori definitivno imaju kredit da ponovo pokušaju sledeće sezone. 


tagovi

Luka ModrićReal MadridVinisijus Žunior

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara