Rodrigo (Foto: Reuters)
Rodrigo (Foto: Reuters)

Kralju trofej Kupa kralja posle devet godina: Rodrigo ugasio Osasunin san (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.05.23. | 23:58

Madridski tim slavio u finalu golovima brazilskog krila - 2:1

Trofej Kupa kralja ponovo je u vlasništvu Kralja! Posle devet godina čekanja Real je konačno slavio u najmasovnijem fudbalskom takmičenju Španije i stigao do trećeg trofeja u sezoni!

Na poslednjem koraku ka jubilarnom 20. trofeju u Kupu kralja, madridski klub je savladao Osasunu golovima Rodriga - 2:1 (1:0).

Izabrane vesti

Tim iz Pamplone imao je večeras u Sevilji priliku kakvu će teško dobiti u skorijoj budućnosti, da dođe do prvog trofeja u preko vek dugoj istoriji kluba, ali mu je san ugao Rodrigo, dvostruki strelac i junak i dalje aktuelnog šampiona Španije.

Brazilac je tako postao tek prvi fudbaler Reala još od 1980. godine sa dva gola u finalu Kupa kralja, a tek šesti u istoriji madridskog kluba i najbolji mogući način poručio Mančester Sitiju da je spreman za dvomeč u polufinalu Lige šampiona. On, ali i Vinisijus Žunior koji mu je namestio prvi gol (19. asistencija u svim takmičenjima), a veliki deo posla uradio je i kod drugog.

Istorijsku noć Rodrigo je najavio već u drugom minutu. Proradila je brazilska veza u Realu, Vinisijus Žunior je zaobišao prvo Hona Monkajolu, potom i Rubena Penju, a onda zavrnuo za sunarodnika koji je sa druge stative zakucao loptu u mrežu i posle svega 107 sekundi igre doveo madridski tim u vođstvo (gol pogledajte OVDE).

I mada istorija kaže da nijedan tim u poslednjih sedam decenija - tačnije od 1952. godine - nije uspeo da se vrati posle gola primljenog u uvodna dva minuta finala, fudbaleri Osasune nisu nameravali da se predaju. Pokazali su zube rivalu i do odlaska na odmor nekoliko puta pripretili rivalu. Sredinom poluvremena Ante Budimir je glavom pucao malo iznad prečke, a samo četiri minuta kasnije Abde Ezalzuli je čak i savladao Tiba Kurtou, ali se pristalice tima iz Pamplone nisu radovale. Penja je poslao odličnu loptu Marokancu, ovaj iskoristio katastrofalnu reakciju Edera Militaa, zaobišao Brazilca, lobovao Kurtou, međutim, Dani Karvahal je pomno pratio dešavanja na drugom kraju terena i u poslednjem trenutku ispucao loptu pred golom (intervenciju Karvahala pogledajte OVDE).

U 32. minutu su i Real centimetri delili od novog gola, kada se David Alaba odlučio da podseti kakav udarac ima. Namestio je loptu na preko 30 metara i razornim udarcem iznenadio Serhija Ereru koji očigledno nije očekivao ovakav potez Austrijanca, ali ga je prečka spasila i sprečila evrogol.

Otvoren, hrabar pristup fudbalerima Hagobea Arasatea isplatio se na isteku sat vremena igre. Lukas Toro je na ivici šesnaesterca sačekao odbijenu loptu sa levog boka i bez imalo oklevanja opalio po njoj tako da ni Kurtoa nije mogao da je dohvati. Probudili su se navijači Osasune, dao im je 28-godišnji vezista svojim prvim golom u sezoni nadu da ipak mogu do iznenađenja, no nije ona mnogo trajala (Torov gol pogledajte OVDE).

Samo desetak minuta kasnije hladan tuš za fudbalere Arasateovog tima. Ponovo ih je ledenom vodom polio Rodrigo. Imao je Brazilac dosta sreće da mu se lopta odbije posle udarca Tonija Krosa - svemu prethodio još jedan slalom Vinisijusa po levom boku - ali je spremno dočekao priliku i sa pet metara po drugi put na meču savlada Ereru (drugi gol Rodriga pogledajte OVDE).

Osasuna snage za novi povratak nije imala.

ŠPANIJA, KUP KRALJA - FINALE (SEVILJA)

Subota

Real Madrid - Osasuna 2:1 (1:0)

/Rodrigo 2, 70 - Toro 58/


tagovi

Kup kraljaReal MadridOsasuna

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara