Valve zamenio u aktivnim mapama Overpass sa Dust 2

Vreme čitanja: 1min | sub. 27.04.24. | 09:17

Velike vesti

Dust 2 se vraća u CS2 esport. Valve je objavio da ova mapa ulazi u sastav aktivnih takmičarskih mapa, dok je Overpass uklonjen.

Očekivalo se da će ubrzo nakon PGL Copenhagen Majora doći do rotacije mapa, što se konačno i dogodilo. Iako je javnost očekivala da će možda Vertigo biti prvi koji će biti zamenjen, odluka je na kraju ipak pala na Overpass.

Izabrane vesti

Valve je između ostalog uneo svežinu i u aktivne mape. Ono što je pomalo čudno je činjenica da je Overpass doživeo velike izmene na startu CS2, zbog čega nismo očekivali da će on biti taj koji će biti sklonjen, a pored Vertiga najviše se spominjao Mirage kao mapa na kojoj treba poraditi.

Od aktivnih mapa izmene je dobio Inferno koji je takođe bio jedna od problematičnih mapa i česta meta banova tokom pik faze u dosadašnjem toku aktivne sezone. A uklanjanje objekata na sredini i donjem delu takozvane Banane će osloboditi malo dodatnog prostora za manevar, i makar delimično vratiti Inferno u pređašnje stanje.

Nuke, Vertigo i Mirage su dobili minorne izmene koje ne bi trebale da imaju konkretnog uticaja na kompetitivni nivo igre.

Dust 2 je napustio aktivni sastav mapa u novembru 2022. godine kada ga je zamenio Anubis.


tagovi

Counter Strike 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara