Leandro Benegas (©AFP)
Leandro Benegas (©AFP)

Kup Argentine prioritet za Independijente

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 23:03

Tim iz Aveljanede noćas gostuje Atletiko Tukumanu u borbi za plasman u osminu finala

Pored važne pobede prošlog ponedeljka protiv Estudijantesa u sklopu šampionata Argentine, Independijente će ovog četvrtka otputovati u Huhuj gde će se sukobiti sa Atletiko Tukumanom u borbi za osminu finala Kupa.

Independijente je došao do ove faze pošto je na jedvite jade, posle izvođenja jedanaesteraca, eliminisao niželigaša Sentral Norte u Kordobi. Sa druge strane, Tukuman je u prethodnoj rundi pobedio Braun de Adroge sa 2:0, a minule nedelje je u sklopu lige igrao nerešeno bez golova na strani kod Urakana na Parke Patrisiosu.

Izabrane vesti

Trener Rohosa iz Aveljanede Eduardo Domingez suočiće se sa najboljim što ima na raspolaganju. Kup Argentine je prioritet za Independijente jer predstavlja jednu od dve šanse da se domogne plasmana u Kopa Libertadores. Jedina promena koja će se desiti u odnosu na tim koji je pobedio Estudijantes je prisustvo Damijana Batalinija ili Ivana Markonea umesto Lukasa Romera koji je uganuo skočni zglob.

01.05: (3,00) Atletiko Tukuman (2,95) Independijente (2,45)

U redovima Atletiko Tukumana, strateg Lukas Pusineri će zameniti Manuela Kamposa u odbrani Brunom Bjankijem, dok će u veznom redu biti Hoakin Perejra umesto Ramira Ruiza Rodrigeza.

"Independijente je sjajan tim, dobro to znam. Sigurno će imati ista očekivanja kao mi, želi da nastavi takmičenje. Imaćemo svoje mere predostrožnosti, ali želimo da uradimo dobar posao", rekao je Pusineri novinarima.

Klub iz Aveljanede stiže motivisan pošto je pobedio Estudijantes golovima Leandra Benegasa i Migela Fernandeza. Na taj način se popeo na peto mesto u šampionatu Argentine sa sedam osvojenih bodova iz četiri duela. Tukuman zauzima 10. mesto sa šest sakupljenih poena, a spada u red ekipa koje su neporažene.

Independijente i Atletiko Tukuman poslednji put su se sastali 24. avgusta prošle godine. El Dekano je izašao kao pobednik golovima Franka Musisa i Renca Tesurija. Bolji iz ovog ovog susreta će se u osmini finala suočiti sa Velez Sarsfildom.

KUP ARGENTINE - ŠESNAESTINA FINALA

Petak

01.05: (3,00) Atletiko Tukuman (2,95) Independijente (2,45)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup ArgentineAtletiko TukumanIndependijente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara