Lalatović (©Starsport)
Lalatović (©Starsport)

Lalatović pred Novi Pazar: Ljajić zaslužuje poziv selektora

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.12.23. | 10:04

“Ako nekome želim Evropu, želim njima. Ne govorim ovo da bih se dodvoravao, nego je zaista tako”, kaže trener Spartaka

Nakon dva uzastopna poraza, od Železničara u Pančevu (1:2) i od Crvene zvezde kod kuće (1:4) pred fudbalerima Spartaka je poslednja utakmica jesenjeg dela šampionata i ujedno jedno od daljih gostovanja u ligi - Novi Pazar (15.00)

Grmeo je trener Subotičana Nenad Lalatović na svoje pulene nakon prošle utakmice, nikako nije uspevao da sakrije nezadovoljstvo posebno zbog poslednjeg primljenog pogotka od Zvezde. Utakmica u Novom Pazaru pokazaće koliko su reči iskusnog stratega uticale na ekipu, da li će uspeti da je trgne pred finalnih 90 minuta jeseni u Mozzart Bet Superligi.

Izabrane vesti

“Ovo je poslednja utakmica za nas u ovoj godini i slobodno mogu reći i najteža, čak i teža nego protiv Zvezde. To je sasvim i logično jer kada igrate protiv njih svi očekuje da ćete izgubiti. Bio sam zaista ljut posle te utakmice, iz razloga na koji način smo primili tri gola, a posebno četvrti. Nisu nas nadigrali ni u jednom segmentu igre, pobedili su nas iz prekida. Mali Mijatović koji nije među višima nam daje dva gola glavom i Katai, što je nedopustivo. Mada opet moram reći da su utakmice protiv Želje i protiv Zvezde bile najbolje od kada sam došao, iako nismo uzeli bodove”, osvrnuo se Lalatović još jednom na meč sa Zvezdom.

A, za današnjeg rivala ima samo reči hvale.

“Novi Pazar je klub koji izrazito cenim i sa njima sam uvek imao poseban odnos. Moram da ih pohvalim za sve rezultate do sada, četvrti su na tabeli i u dobrom su nizu. Zasluge za to nosi i sjajna uprava kluba. Žao mi je što neće biti njihovih navijača, jer kad god sam bio tamo lepo sam se osećao i imao njihovu podršku. Dobro, osim jednom”.

Kada je reč o fudbalerima Novog Pazara, Lalatović se posebno, u svom stilu,  dotakao jednog.

,,Istakao bih Adema Ljajića koji igra fantastično i kada pogledamo poslednje dve-tri utakmice on je zaslužio da dobije poziv selektora Dragana Stojkovića makar za neku prijateljsku utakmicu. Kako vreme prolazi on igra sve bolje i bolje i  u timu se sve vrti oko njega. Naravno imaju oni i drugih dobrih igrača poput Šćepovića i Sume, da ih ne nabrajam sada sve. Čeka nas teška utakmica zaista”.

Okrenuo se Lalatović i na svoju ekipu.

Osvojili smo 50 odsto bodova od mogućih 12, mogu da budem donekle zadovoljan, ali bio bih srećniji kada bi pobedili i danas, da taj procenat naraste.  Što se tiče igračkog kadra, na treningu se povredio Kerkez i na njega ne možemo da računamo, kao i na Aleksu Đurasovića. Rekao sam igračima šta moraju da rade, analizirali smo sve, greške moraju da budu svedene na minimum ukoliko želimo pozitivan rezultat”, podvukao je Nenad Lalatović.

Projektovani sastav Spartaka: Vulić – Ćalasan , Tanasijević , Bogićević – Bijelović , Stanojev – Tošeski, Vidaković , Todoroski, Babić – Mudrinski.

PIŠE: Oliver Nagel


MOZZART BET SUPERLIGA, 9. KOLO:

Sreda

Radnički 1923 – Radnik 1:0 (1:0)

/Vižđi 22/

Partizan - Crvena zvezda 2:1 (1:0)

/Natho 41pen, Saldanja 66 - Endijaj 71/

Četvrtak

15.00: (1,80) Novi Pazar (3,50) Spartak Subotica (4,70)

17.00: (1,93) Radnički Niš (3,45) Železničar Pančevo (4,10)

19.00: (3,50) Voždovac (3,45) Vojvodina (2,10)

Petak

14.00: (1,45) Čukarički (4,40) Mladost (7,50)

16.00: Javor - IMT

17.00: (1,32) TSC (5,10) Napedak (10,0)



tagovi

Nenad LalatovićAdem LjajićSpartakFK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara