Simone Inzagi (AFP)
Simone Inzagi (AFP)

Lautaro zabrinuo Inter, Inzagi poručuje: Žao mi je, ali zaslužili smo pobedu

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.12.23. | 01:08

"Martinez je osetio premor... Nadamo se da nije ništa ozbiljno..."

Tutnji Inter kroz Seriju A, samuje na liderskoj poziciji, ali večeras se nije dobro proveo na Meaci u osmini finala Kupa Italije. Najbolja odbrana liga petice koja je u 16 kola primila tek sedam pogodaka, dozvolila je Bolonji dva gola u odsutnom trenutku... Dva pogotka u razmaku od četiri minuta u završnici produžetaka.

Posle 90 i kusur minuta nije bilo golova, Inter je poveo zahvaljujući Karlosu Augustu nepunih 100 sekundi po startu dodatnih pola sata, da bi ga u nastavku ekipa Tijaga Mote okrenula i izbacila iz Kupa u kojem je branio trofej.

Izabrane vesti

"Kako analizirati ovaj meč? Žao mi je... Jer smo smo osvajali kup u prethodne dve sezone i prednjačili tokom čitavog meča. Zaslužili smo pobedu, a jedino mogu da kritikujem poslednjih petnaestak minuta. Do tada smo igrali odličan meč. Nismo navikli da protiv nas prave preokrete. Momci nisu srećni, hteli smo u četvrtfinale, ali nažalost, ispalo je ovako", rekao je Simone Inzagi.

Jedan od tragičara Nerazura bio je čovek koji im je ove sezone najviše doneo, Lautaro Martinez. Argentinac je promašio penal u 65. minutu, da bi u produžecima napustio igru zbog bola u levoj preponi. Italiju su već obišle slike kako Lautaro sedi na klupi prekriven ćebetom. Đanluka Di Marcio tvrdi da je bilo i suza, da li zbog povrede, da li zbog nerealizovan jedanaesterca. Bilo kako bilo, povod da navijači Intera strahuju za zdravlje najubitačnijeg strelca na Apeninima.

"Lautaro je osetio premor, nadajmo se da nije ništa ozbiljno. Moraće na dalje lekarske procene, a mi igramo već za 72 sata. U međuvremenu moramo da nastavimo da radimo kako bismo bili spremni za naredni meč", objasnio je Inzagi.

Uništio je Nerazure večeras maestralni Džošua Zirkzee isporučivši dve neverovatne asistencije. Prvu za Baukemu 1:1 u 112. minutu, narednom je nepuna četiri minuta kasnije spojio Endoja sa golom.

"Da li je Sensi mogao da isprati Endoja. Njegova brzina bi svakome napravila problem, morali smo bolje da zatvorimo Zirkzea. Ono što se desilo posle Zirkzeovog pasa nema nikakve veze sa Endojem, 90 posto igrača Serije A ga ne bi stiglo", rekao je Inzagi, pa nastavio o Zirkzeu, momku koji je ove sezone učestvovao u 12 pogodaka Rosoblua: "Od je odličan fudbaler, nastavlja da daje važan doprinos. Još jednom sam video sliku pre prvog gola, sjajno je vratio loptu. Fantastičan napadač koji već godinu, godinu i po dana pokazuje da je u ozbiljnom usponu."


tagovi

Simone InzagiLautaro MartinezInter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara