Luka Ilić (©Starsport)
Luka Ilić (©Starsport)

Lazetić dobio šraf koji mu je nedostajao odlaskom Banjca

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.10.22. | 16:00

Mladi Luka Ilić odigrao sjajan meč za TSC protiv Vojvodine

Znalo se unapred da će još jedan vojvođanski derbi biti uzbudljiv i neizvestan. Vojvodina je tražila povratak na pobednički put posle ubedljivih 1:4 protiv Partizana, a TSC iz kola u kolo podiže formu. Remi ne bi nikome odgovarao, domaćin je želeo da pobedom uhvati priključak sa klubovima iz vrha Mozzart Bet Superlige, TSC da sačuva drugo mesto. Rezultat na kraju povoljniji za tim iz Bačke Topole - 2:1, koji je treći uzastopni put slavio na Karađorđu.

Meč su rešila dva gola mladog Luke Ilića, veziste koji je na pozajmici iz francuske Troe. Prvi je fudbalsko remek delo - lagan prijem, okret i šut. Za drugi je proradio golgeterski njuh. "Samo" je bio na mestu gde je trebalo... Podsetio je Ilić na onu partiju Nenada Lukića iz 2019, kada je sa dva fantastična gola zatresao mrežu Stare dame, ali tada to nije bilo dovoljno za pobedu, jer je Vojvodina izjednačila duboko u nadoknadi.

Izabrane vesti

Početak utakmice bio je idealan za tim Milana Rastavca, koji je uoči meča dobio sijaset pohvala od strane protivničkog trenera, Žarka Lazetića. Nije posustao TSC, a čovek odluke bio je igrač koji je doveden da radi upravo to što je pokazao u meču sa Vojvodinom. Protiv Radnika iz Surdulice se prvi put našao u startnoj postavi i nije mu trebalo dugo da zablista. Prvi pogodak je postigao u prijateljskom meču protiv Honveda i tu su već bili nagoveštaji da je i Ilić u formi stigao u Topolu. Posle meča sa Radnikom je Lazetić izjavio da je mladi vezista motor ekipe i da radi upravo ono što se od njega očekuje.

Bez obzira što je poslednji takmičarski meč pre povratka u Srbiju odigrao prošlog oktobra, nekadašnjem đaku Crvene zvezde je izgleda prijao dolazak u TSC. Brzo je uspeo da uhvati ritam sa ostatkom ekipe, ima znanje ali i pokazuje ogromnu želju i volju. Na početku sezone je zablistao Banjac, čijim odlaskom u Krasnodar je otvoreno pitanje plejmejkera. Saša Jovanović je neprikosnoven ove sezone kada je reč o efikasnosti. Ne prođe meč da ne postigne gol ili ga namesti, ali Ilić je ekipi Žarka Lazetića dao mnogo opcija u veznom redu. Čini se da nema razloga za brigu u Bačkoj Topoli, a Ilić je izgleda šraf koji fali da bi klub ostvario svoje ambicije i igrao u Evropi narednog leta.


tagovi

TSC Bačka TopolaLuka IlićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara