Foto: Reuters
Foto: Reuters

Liverpul pritisnuo dugme za samouništenje na Molinou, Kazemirova glupost umalo da skupo košta Junajted (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 04.02.23. | 17:57

Lester preokretom do pobede nad Vilom, Brentford zakucao Sautempton za dno tabele…

Trijumf Evertona nad Arsenalom na Gudisonu bio je samo uvod u sadržajno popodne na premijerligaškim terenima širom Engleske. Novo iznenađenje priretio je Vulverhempton pošto je na Molinou demolirao Liverpul (3:0), Mančester junajted je protiv Kristal Palasa od rutinske prošao put do teško izvojevane pobede (2:1), dok je Lester u najuzbudljivijem i ujedno najefikasnijem meču posle preokreta savladao Aston Vilu u Birmingemu (4:2).

Posrtanje Liverpula i dalje traje. Ekipa Jirgena Klopa upisala je četvrtu uzastopnu utakmicu bez pobede u prvenstvu i pala na 10. poziciju pa plasman u Ligu šampiona u ovom trenutku deluje kao nedostižan cilj. Zapravo, Redsi su u ovom trenutku gotovo podjednako udaljeni od četvrte pozicije (deset bodova) i zone ispadanja (11 bodova). Ono što (ne) prikazuju svakako odaje utisak kao da se radi o timu iz donjeg dela tabele. Bez samopouzdanja, koncentracije, volje, kao da je do pre nešto više od pola godine do poslednjeg kola nije vodila ljutu bitku sa Mančester Sitijem za titulu.

Izabrane vesti

Sada to pak deluje kao daleka prošlost. Ekipa Liverpula je neprepoznatljiva, kako u napadu, tako i u odbrani. Da puca po šavovima jasno se videlo u uvodnih desetak minuta utakmice na Molinou. Dve užasne reakcije poslednje linije, malo nedostatak sreće i Vulvsi su imali dva gola prednosti, a utakmica tek što je počela.

Imali su, dakle gosti, više nego dovoljno vremena da se vrate u život pa i da preokrenu rezultat, ali ni napad u aktuelnoj sezoni slabo funkcioniše. Mohamed Salah nije ni bleda senka Zlatne kopačke iz prošle sezone, Kodi Gakpo još se nije uklopio od dolaska, a ni Darvin Nunjez nikako da proradi. Sredinom drugog dela imao je verovatno najbolju priliku na meču, našao se uči u oči sa protivničkim golmanom, ali ga je Žoze Sa sprečio da prekine gotovo tromesečni post u prvenstvu i vrati Liverpul u život. Samo koji minut kasnije Ruben Neves ga je dotukao. Ispratio je Portugalac kontru koju je povukao Adama Traore, primetio "krater" između Žoela Matipa i Džoa Gomeza i na dodavanje brzonogog Španca stavio tačku na meč.

Mančester junajted je sve do sredine drugog poluvremena marširao ka petoj uzastopnoj prvenstvenoj pobedi na Old Trafordu. Bruno Fernandes ga je u 7. minutu doveo u vođstvo preciznim udarcem sa bele tačke, a prednost ekipe Erika Ten Haga duplirao je Markus Rašford sa peterca u 62. minutu, potvrdivši da se nalazi u životnoj formi. Bio je to njegov deseti gol u Premijer ligi ove sezone, odnosno 19. u svim takmičenjima.

Ipak, samo koji minut nakon što je stigao do drugog gola, utakmica počinje da se komplikuje za Junajted. Džefri Šlup je prilikom jednog duela poslao Antonija u reklame nakon čega je nastala gužva kraj aut-linije. Došlo je do koškanja između igrača dveju ekipa, a najdalje je otišao Kazemiro koji je pokušao da osveti sunarodnika tako što je uhvatio za vrat Vila Hjuza. Glavni arbitar mu je isprva pokazao žuti karton, ali je nakon pregledanja VAR snimka preinačio odluku i poslao ga u svlačionicu.

Kristal Palas je od tog trenutka krenuo odvažnije ka golu rivala, rešen da naplati brojčanu prednost. I uspeo je u 76. minutu da posle velike gužve u kojoj se najbolje snašao pomenuti Šlup prepolovi zaostatak. Međutim, i pored ogromnog pritiska koji je izvršio na rivala, londonski tim nije uspeo da i drugi put u svega dvadesetak dana ukrade Junajtedu pobedu u završnim minutima utakmice. Srećom po Kazemira koji će morati da odradi novu suspenziju (propustio derbi sa Arsenalom zbog akumuliranih žutih kartona).

Daleko najsadržajnije bilo je na Vila Parku. Vila je zahvaljujući Oliju Votkinsu (postigao prvi gol, pogodio Harija Sutara kod drugog) dva puta stizala do prednosti u uvodnih pola sata igre, ali je Lester oba puta uspevao da se vrati u život, do kraja poluvremena i da preokrene golu zimskog pojačanja Tetea na debiju. Pobedu Lisica overio je rezervista Denis Prat desetak minuta pre kraja.

Brentford je pred svojim navijačima demolirao Sautempton i zakucao ga za dno tabele. Otpor gostiju sa juga Engleske londonski tim slomio je u samom finišu prvog dela. U svega tri minuta razmaka dva puta su domaći fudbaleri tresli mrežu Gavina Bazunua, Ben Mi u 41, potom i asistent kod prvog gola Brajan Embuemo u 44. Tačku na meč stavio je Matijas Jensen desetak minuta pre kraja.

U poslednjem meču odigranom u istom terminu Brajton je slavio protiv Bornmuta golom Kaorua Mitome u samoj završnici meča. Galebovi su tako prišli petoplasiranom Totenhemu na dva boda zaostatka uz meč manje.

PREMIJER LIGA – 22. KOLO

Petak

Čelsi - Fulam 0:0

Subota

Everton - Arsenal 1:0 (0:0)

/Tarkovski 60/

Aston Vila - Lester 2:4 (2:3)

/Votkins 9, Sutar 32ag - Medison 12, Iheanačo 41, Tete 45+2, Prat 79/

Brentford - Sautempton 3:0 (2:0)

/Mi 41, Embuemo 44, Jensen 80/

Brajton - Bornmut 1:0 (0:0)

/Mitoma 87/

Mančester junajted - Kristal Palas 2:1 (1:0)/

/Fernandes 7pen, Rašford 62 - Šlup 76/

Vulverhempton - Liverpul 3:0 (2:0)

/Matip 5ag, Doson 12, Neves 71/

18.30: (1,70) Njukasl (3,70) Vest Hem (5,90)

Nedelja

15.00: (2,70) Notingem Forest (3,10) Lids (2,75)

17.30: (4,90) Totenhem (3,60) Mančester Siti (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaMančester JunajtedLiverpulVulverhemptonKristal Palas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara