Salah, Mane i Tijago (© Reuters)
Salah, Mane i Tijago (© Reuters)

Liverpulizacija Premijer lige: Zašto Salah, a ne De Brujne? Kako Mane pre Sona? Zar nije bilo mesta za Dijaša?

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.06.22. | 21:49

U timu sezone samo trojica fudbalera Mančester Sitija i čak šestorica Crvenih

Svaka im čast što su formirali najjaču ligu na svetu, ali posle poteza povučenih poslednjih sedmica planeta se više smeje Englezima, nego što ih ceni. Čak sumnja u pravičan izbor kad je u pitanju tim sezone.

Bar onaj u organizaciji Asocijacije profesionalnih fudbalera. U teoriji bi trebalo da bude najverodostniji, jer igrači među sobom tačno znaju ko koliko vredi, međutim, da se u idealnih 11 ne nađe Hjon Min Son je skandalozno. Napadač Totenhema je blistao, odigrao sezonu života, postigao 23 gola, a ni to mu nije bilo dovoljno da se nađe među odbranima. Kako, zašto, zbog člega, to samo Britanci znaju i kakav god argument da ponude teško da bi bio dovoljan da ubede ljubitelje fudbala kako ima smisla.

Izabrane vesti

U četvrtak veče je objavljeno da se u timu Premijer lige za sezonu 2021/22 u izboru APF (Asocijacija profesionalnih fudbalera) nalaze: Alison (Liverpul) - Trent Aleksander Arnold (Liverpul), Antonio Ridiger (Čelsi), Virdžil van Dajk (Liverpul), Žoao Kanselo (Mančester Siti) – Kevin de Brujne (Mančester Siti), Tijago Alkantara (Liverpul), Bernardo Silva (Mančester Siti) – Mohamed Salah (Liverpul), Kristijano Ronaldo (Mančester junajted) i Sadio Mane (Liverpul).

U oči upada podatak da su u prvih 11 čak šestorica fudbalera Liverpula. Tima koji je završio prvenstvo na drugom mestu. Ništa ne bi bilo čudno da Mančester Siti, kao pobednik, takmičenja, nije dao „samo“ trojicu. Što navodi englesku javnost, bar onu koja nije naklonjena klubu sa Enfilda, da se zapita da li je na delu liverpulizacija Premijer lige. Ne prvi put, jer već godinama kruže priče da Ostrvljani forsiraju Liverpul, da su zaštićeni kod sudija, da su u mnogim izborima favorizovani. Jer, da li su baš Virdžil van Dajk i Sadio Mane igrali toliko dobro da budu bolji, od na primer, Rubena Dijaša ili Hjon Min Sona. Zabrinjavajuće?

Možda koliko i sledeći izbor. Primera radi, APF je za najboljeg igrača Premijer lige proglasila Mohameda Salaha. Čak su i po tom pitanju reakcije podeljene. Da se prvenstvo završilo zimus, ne bi bilo dileme i pobeda Egipćanina bi bila zaslužena. Ovako, Faraon je usporio u drugom delu, a Kevin de Brujne ubrzao i najviše zahvaljujući Belgijancu Siti je odbranio titulu. Koliko je Salah bio dominantan na početku, toliko je De Brujne u završnuici i možda bi, kad su već Građani, prvaci, imalo smisla da on bude najbolji. Ovako je Salah postao tek deveti igrač u istoriji koji je dvaput proglašavan za najboljeg, pošto je bio i 2018.

Za najboljeg mladog fudbalera Premijer lige proglašen je – kao i lane – Fil Foden iz Sitija.


tagovi

Hjong-Min SonMohamed SalahKevin de BrujneSadio Mane

Obaveštavaj me

Liverpul
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara