Luda utakmica u Rijadu: Ronaldo umalo ostao bez Lige šampiona, srpska četa imala 2:1 sve do 88. minuta, a onda... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.08.23. | 21:40

Al Nasr slavio na kraju sa 4:2

U danu kad je predstavio najskuplje pojačanje ovog leta (Otavio iz Porta), Al Nasr je umalo doživeo težak debakl u kvalifikacijama za Ligu šampiona Azije. Doduše ne rezultatski, ali sama činjenica da je moglo da se dogodi da jedan od najpopularnijih klubova Saudijske Arabije i jedan od najbogatijih na svetu, neće igrati u najjačem kontinentalnom takmičenju, svakako bi predstavlja težak neuspeh. A sve je govorilo da će tako biti.

Šabab Al Ahli vodio je sa 2:1 sve do 88. minuta, bio nadomak velikog slavlja, velike senzacije, međutim onda smo bili svedoci ludog finiša. Dva minuta pre kraja domaćin je izjednačio na 2:2, a potom s dva gola u sudijskoj nadoknadi nokautirao rivala - 4:2.

Izabrane vesti

Ono što celu stvar čini posebno zanimljivom jeste to što je ekipu koju na terenu predvodi Kristijano Ronaldo umalo eliminisala srpska četa iz Katara. Podsetimo, na klupi Šabab Al Ahlija sedi Marko Nikolić, dok su važne poluge u timu Luka Milivojević i Bogdan Planić.

Jahija Al Gasani, levo krilo gostujućeg sastava, imao je ulogu heroja u džepu. On je pogađao u 18. i 46. minutu. Oba puta asistirao mu je Izraelac Munas Dabur. Na taj način Šabab Al Ahli je anulirao vodeći pogodak Andersona Taliske iz 11. minuta, poveo i praktično do samog kraja držao u šahu velikog favorita. Međutim nije izdržao. Sultan Al Ganam je podigao Rijad na noge kada je zatreao mrežu za 2:2, da bi posle drugog gola Taliske u 90+5 i Marcela Brozovića u 90+7 nastala prava eksplozija oduševljenja.

Podsećanja radi, Al Nasr je samo tokom proteklih nekoliko nedelja potrošio skoro 150.000.000 evra na pojačanja. Pored pomenutih zvezda stigli su i Sadio Mane, Aleks Teljes, Seko Fofana...

Pa sad zamislite da se taj sastav nije plasirao u grupnu fazu Lige šampiona.



tagovi

Kristijano RonaldoAzijska liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara