(©Reuters)
(©Reuters)

Luis Suarez u decembru odlazi iz Gremija, miriše na selidbu kod Mesija

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.07.23. | 18:36

“Ako budem nastavio da igram, to će biti smanjenim intenzitetom”, kaže Urugvajac

Prvi korak da se na zimu ponovo spoje putevi Lionela Mesija i Luisa Suareza je napravljen. Urugvajski golgeter se dogovorio sa Gremijom da se u decembru raziđu.

Iako Suarez ima ugovor sa brazilskim klubom do decembra 2024. dve strane su sklopile sporazum da Luis do kraja ove godine predvodi napad plavo-crnih, a onda da ode.

Izabrane vesti

“Razlog je taj što osećam da sledeće sezone fizički, zbog mog stanja, neću moći da iznesem zahteve u tako jakom prvenstvu kao što je brazilsko. I neću moći da odgovorim zahtevima kluba. Zato smo se dogovorili da se rastanemo ranije nego što je potpisano. Desiće se to u decembru. Klub je uslišio moju želju i zahvalan sam na tome”, rekao je Suarez.

Automatski je krenulo licitiranje da će Suarez potom otići u Inter Majami, kod svog velikog prijatelja Lionela Mesija.

Ne znam da li ću posle decembra igde igrati, jer imam hroničan problem sa kolenom za koji svi znaju. Zamoliću navijače Gremija da prihvate činjenicu da sam ja 37-ogodišnji fudbaler, koji je uvek na terenu i pored problema sa povredama. Što se tiče Inter Majamija, znam da je kontaktirao klub pre nekog vremena i da je iz Gremija stigao odgovor da imam ugovor. Mene iz Intera nisu zvali”.

Ipak, da sve ide u pravcu Suarezove selidbe na Floridu jasno je i iz reči Horhea Masa, suvlasnika Inter Majamija.

“Ne znam da li Luis Suarez može da ode iz Gremija, ali ako se dogodi tako nešto, raspoloženi smo da pričamo o njegovom dolasku u Inter Majami. Otvoreni smo za takvu mogućnost”, poručio je Mas.

Dres Intera iz Majamija obukli su Lionel Mesi i Serhio Buskets, dvojica asova iz slavnih dana Barselone, kada je bila najveća sila svetskog fudbala. Ide ka tome da im se na zimu pridruži i Luis Suarez.


tagovi

Inter MajamiGremioLuis SuarezLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara