(©Starsport)
(©Starsport)

Makarić se još nije otčepio, Manojlović opet sačuvao Javor: Radniku požar pod nogama

Vreme čitanja: 4min | ned. 12.03.23. | 15:56

Surduličani na svom terenu odigrali bez golova sa gostima iz Ivanjice, iako su u prvih20 minuta imali četiri dobre šanse

Jak tempo, slaba realizacija. I novo razočaranje za Radnik, koji je mnogo hteo, a malo učinio u sudaru sa Javorom, jednim od direktnih rivala u borbi za opstanak, pa je i posle 26. kola Mozzart Bet Superlige ostao zakucan na začelju tabele, iako je morao više, jer ga u naredna tri kola čeka pakleno težak posao.

Znali su to u Surdulici, videlo se to po uvodnim minutima, ali nisu znali kako protiv Strahinje Manojlovića, koji je u sedmoj utakmici u dresu Ivanjičana treći put uspeo da sačuva mrežu netaknutom i tako produbio golgeterski post Milana Makarića, koji je imao dve najbolje prilike, ali je ostavljen da čeka povratnički prvenac u Surdulici. Na kraju 0:0 uz mnogo bolji Radnik u prvom i konkretniji Javor u drugom poluvremenu.

Izabrane vesti

Radnik je od prvog minuta pokazao da će zapeti iz sve sile ne bi li uzeo sva tri boda što ni ne čudi imajući u vidu da fenjeraš Mozzart Bet Superlige u naredna tri kola gostuje kod Partizana i Novog Pazara, a dočekuje TSC. Međutim, tu želju nije ispratila posebno inspirativna igra.

Moglo je sve da bude drugačije da je Makarić već u prvom minutu iskoristio “jedan na jedan” situaciju sa Manojlovićem, ali je 20-godišnji golman Javora sjajnom reakcijom pokazao da nije slučajno proglašen za igrača meseca u Mozzart Bet Superligi. Nedugo potom je doduše nesigurnom reakcijom dao šansu Zoranu Danoskom da zatrese mrežu, ali je stigao da se ispravi usled oklevanja Radnikovog napadača, a onda je u 12. minutu paradom prosledio u korner i projektil Andrije Raulovića i time umrtvio daj elan u igri domaćih na početku utakmice.

Nije vala ni bilo lako bilo držati tempo po tradicionalno neprijatnom terenu u Surdulici – i za noge i za oko – pa je taj ritam brzo splasnuo, te su se uzbuđenja proredila posle ambicioznog starta. Svejedno smo videli po jednu šansu na oba kraja, Makarić je još jednom bio sam pred Manojlovićem, lobovao i njega i gol, pa je i posle sedmog meča u drugom mandatu u Surdulici bez gola uz svoje ime.

Na drugoj strani, opasan solo prodor Luke Gojkovića završen je nepreciznim šutem. Ima u tom dečku i tehnike i smelosti da krene napred, nekad mu manjka svesti da je u određenim trenucima korisnije da se brže oslobodi lopte.

Drugo poluvreme krenulo je stativom Normana Kembela sa 20 metara mada to nije bilo dovoljno da popravi utisak o inače skromnom doprinosu jamajkanskog fudbalera, ali jeste bio nagoveštaj nervoze koja se polako uvlačila u tabor domaćeg tima. Bez pomoći suspendovanog šefa struke Slavoljuba Đorđevića, igra Surduličana, u dobroj meri zavisna od smirenosti Edina Rustemovića, postajala je sve rastrzanija, napadi sve jaloviji.

Javor je nanjušio slabost, pa je Stefan Ranđelović morao da spasava Radnik posle šuta rezerviste Ibrahima Tanka u 67. minutu.

Pokušali su domaći da izmenama kompletne ofanzivne linije razmrzdaju ekipu, ali što je više vreme odmicalo to je pas postajao nemirniji, a ideja kako da se ugrozi gol protivnika sve manje vidljiva. Jeste Radnik držao loptu, no nije znao šta će sa njom, a i gosti su ubrzo procenili da im je pametnije da sačuvaj taj jedan bod, nego da pojure sva tri. Imali smo ipak dva uzbuđenja, u 79. minutu glavom je probao Mihailo Oreščanin, opet je oprezan bio Manojlović, da bi Ranđelović u 88. zaustavio i drugi pokušaj Tanka i sprečio opasnost da Surduličane oblije hladan znoj.

Radniku više ne gori pod nogama. Vatra se već ozbiljno razbuktala. A ni Javor nije bezbrižan pred finiš sezone.

RADNIK – JAVOR 0:0

Stadion: Radnika u Surdulici

Sudija: Pavle Tomić

Gledalaca: Oko 300

RADNIK: Ranđelović 7 – Lazić 6, Stevanović 6, Bondarenko 6, Stojanović 6 – Oreščanin 6, Rustemović 6,5, Subotić 5,5 – Danoski 5,5 (od 69. Dražić 5,5), Makarić 5,5 (od 69. Kunić 5,5), Radulović 5,5 (od 58. Duronjić 5,5).

JAVOR: Manojlović 7 – Ilić 5,5, Kopitović 6, Obradović 6, Miletić 6 – Adamović 6, Dukure 6 – Kembel 5,5 (od 95. Đukić -), Gojković 6 (od 81. Tojčić -), Bosić 5,5 (od 62. Tanko 6,5) – Gigić 5,5 (od 81. Ratković -).

Igrač utakmice: Strahinja Manojlović.

MOZZARTBET SUPERLIGA – 26. KOLO

Subota

Radnički 1923 - Napredak 3:0 (2:0)

/Đurić 12, 69, Vidović 31/

Vojvodina - Čukarički 3:2 (2:0)

/Zukić 5, U.Nikolić 14, Lazarević 82 - Tošić 67, Pankov 73/

Spartak - Mladost Novi Sad 0:0

Nedelja

Radnički Niš - Voždovac 2:3 (0:1)

/Škrbić 62, 85 - Nešković 11, Kadrić 64, Đurđević 73/

Radnik - Javor 0:0

16.00: (1,12) Crvena Zvezda (9,00) Novi Pazar (20,00)

18.15: (7,25) Mladost Lučani (4,40) Partizan (1,45)

Ponedeljak

16.30: (3,35) Kolubara (3,35) TSC (2,20)

***napomena: kvote su podložne promenama



tagovi

RadnikJavorMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara