Anotni (Reuters)
Anotni (Reuters)

Mančester Junajted ruši transfer rekord leta, Šrojder u čudu, Ajaks prelazi na plan B

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.08.22. | 18:19

Na pragu smo najvećeg transfera u ovom prelaznom roku

Na sve ili ništa!

Mančester Junajted nema više vremena za gubljenje na letnjoj fudbalskoj pijaci nakon što je proćerdao dobar deo prelaznog roka i užasno startovao u novoj sezoni. Kazemirov transfer iz Reala je dogovoren, sada je sav fokus na dovođenju brazilskog krila Antonija iz Ajaksa.

Izabrane vesti

Trener Erik Ten Hag je afimirsao Brazilca u Ajaksu i insistira na njegovom dolasku na Old Traford. Raspitivao se Junajted i na početku prelaznog roka ali tada ih je Ajaks odhladio cenom od 80.000.000 evra. Verovali su Holanđani da su tada prebrinuli brige oko Antonija ali se uspaničeni Junajted vratio i spreman je da ide do krajnjih granica kako bi dobio sjajnog driblera.

Prva ponuda Crvenih đavola vredan 80.000.000 evra je odbijena pre nekoliko dana u Amsterdamu ali engleski klub ne odustaje. Očekuje se da u narednim satima stigne i druga vredan čak 100.000.000 evra što bi bio transfer rekord ovog leta u svetskom fudbalu. Junajted nema kud i pokušaće da primora Ajaks na prodaju jednog od najboljih igrača. Ni mnogo bogatiji i moćniji klubovi ne bi mogli da odbiju 100.000.000 evra...

Da je situacija dramatična, govori i izostavljanje Antonija iz Ajaksovog tima za današnji prevnstveni meč protiv Sparte. Trener Šrojder je istakao da Brazilac nije bio „mentalno spreman“ da zaigra zbog cele priče oko transfera... Ali mu i nije jasno zašto bi igrač želeo iz Ajaksa u Mančester Junajted?!

„Razumem dečka, nije ovo lako situacija. Ali igraš u Ajaksu koji igra Ligu šampiona, a Mančester Junajted je ne igra“, rekao je Šrojder posle meča sa Sparrtom.

Ajaksov trener se nada da Antoni neće biti prodat ali čini se da je svestan da on ne može da utiče na to.

„Cifre o kojima pričamo poslednjih dana su apsurdne. Da li ćemo odbiti veću ponudu? Ne znam, nije na meni da o tome pričam. Morate da pitate klupski menadžment. Već smo prodali petoricu, šestoricu bitnih igrača i mislim da smo finansijski stabilni. Ne bih voleo da ostanemo bez još jednog. Ja želim da Antoni ostane tako da ne verujem da će biti prodat“, rekao je Ajaksov strateg.

U međuvremenu su se pojavile infromacije da Ajaks razmišlja o povratku marokanskog krila Hakima Zijeha koji igra na istoj poziciji kao Antoni. Zijeh je višak u Čelsiju, stavljen je na transfer listiu, želeo ga je Milan ali nije došlo do transfera. Plavci bi ga pustili za desetak miliona evra, a Ajaks se nada da bi mogao da ga dobije na pozajmicu s pravom otkupa po pomenutoj ceni.

Čeka se da Junajted uputi i zvaničnu ponudu jer vremena nema mnogo. Ukoliko se uđe u sam finiš prelaznog roka, Ajaks neće prihvatiti bilo kakvu ponudu jer neće rizikovati da ostane bez zamene.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Antoni

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara