Detalj sa prvog meča Herte i HSV-a (©Reuters)
Detalj sa prvog meča Herte i HSV-a (©Reuters)

Meč dana se igra u Nemačkoj: Dinosaurusi bliži Bundesligi i potpisu švajcarskog defanzivca

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.05.22. | 12:47

Hamburger od 20.30 časova brani protiv Herte prednost od 1:0 iz prvog meča baraža za popunu elitnog ranga. Promo kvota u Mozzartu na trijumf domaćina je 2,30

Nije slučajno Hamburger zaslužio nadimak Dinosaurusi nemačkog fudbala. HSV je u 20. veku u svakom smislu bio velikan, šest puta je osvojio titulu, 1983. je postao prvak Evrope, a pre toga je 1977. osvojio Kup pobednika kupova. Najduže je od svih klubova izdržao da ne ispadne iz Bundeslige, sve do 2018. godine, kada je napokon pod pritiskom loših rezultata i sve većih problema sa finansijama poklekao i preselio se u Cvajtu. Tamo je proveo poslednje četiri sezone, a idealnu priliku da se vrati u elitu ima večeras od 20.30 časova, kada će na svom Folksparken stadionu da odigra revanš meč baraža za popunu Bundeslige protiv Herte. Sve se nacrtalo domaćinu, pošto ima i prednost od 1:0 iz prvog meča u Berlinu.

Posle tri uzastopna četiri mesta, ove sezone su Dinosaurusi zauzeli treću poziciju u Cvajti, čime su stekli pravo da se obračunaju sa Hertom u baražu. Prvi meč su u Berlinu rešili u svoju korist, bili su bolji i zasluženo su trijumfovali golom 21-godišnjeg Holanđanina Ludovita Rajsa.

Izabrane vesti

Doduše, nije lako kritikovati fudbalere Herte i njihovog trenera Feliksa Magata. Jednostavno, kadrovski problemi koji su pogodili berlinski klub su ogromni, a tako će da bude i večeras, kada će gostima sastvim sigurno da nedostaje sedam ili osam igrača. Među njima i sva tri golmana, Rune Jarštajn, Andreas Švolov i Marcelo Lotka!

Među stative je u prvom meču baraža morao da stane 23-godišnji Danac Oliver Kristensen, kojeg je prošlog leta Herta dovela iz Odensea za 3.000.000 evra, samo da bi čitave sezone sedeo na klupi. Nedostatak mečeva se osetio protiv HSV-a, Danac je jednom lošom procenom direktno kumovao Rajsovom golu. Večeras će Kristensen morati ponovo na gol, zadatak mu je da bude sigurniji nego pre četiri dana.

20.30: (2,30) Hamburger (3,40) Herta (3,35)

Herti zbog povreda nedostaju još Marton Dardai, Linus Gehter, Lukas Klinter, Dongđun Li i Davi Zelke. S druge strane, Hamburgeru nedostaju samo Tim Lejbold i Ansi Suhonen, koji su već duže vreme na bolovanju.

Ne sedite nikad u svlačionici na poluvremenu da slavite pobedu“, poručio je vezista Jonas Mefert i tako jasno stavio svima do znanja da Dinosauruse neće uljuljkati prednost iz prvog meča.

Inače, prema pisanju nemačkog Kikera, večerašnja utakmica neće pobedniku doneti samo mesto u Bundesligi, već najverovatnije i novog desnog beka. Navodno, upravo su Herta i HSV zainteresovani za švajcarskog internacionalca Sedrika Brunera, kojem ovog leta ističe ugovor sa Arminijom iz Bilefelda. Ovaj 28-godišnji defanzivac je slobodan u izboru nove sredine, a logično je da će odabrati klub koji se takmiči u Bundesligi.

HSV je ove sezone odigrao 19 mečeva u svim takmičenjima kao domaćin, a poražen je samo u četiri navrata. Uz to ima i šest remija, od čega pet na početku sezone, do oktobra. Nijednom mu se ove sezone nije desilo da ne postigne barem jedan pogodak pred svojim navijačima. Sve to nagoveštava da ćemo posle četiri godine da gledamo Bundesligu u Hamburgu, odnosno da je Bruner bliži Folksparkenu.

Hamburgeru je ovo šesta utakmica u baražu za Bundesligu, a do sada nijednom nije poražen. Dva puta je trijumfovao, u tri navrata odigrao nerešeno, a zbirno je primio svega tri gola. Od čega nijednom više od jednog po meču.

Najveći adut da prekine tu tradiciju Herti će da bude crnogorski internacionalac Stevan Jovetić. Iskusni napadač je najbolji strelac ekipe sa sedam golova, a on je jedini uspeo u prvom meču sa HSV-om da uputi više od jednog šuta ka golu rivala.

Moramo da prihvatimo situaciju takvu kakva je. Sada možemo samo da dobijemo. Potpuno je drugačije nego u četvrtak. Sada je Hamburger taj koji može sve da izgubi, zato smatram da smo u boljoj poziciji i da imamo šanse da okrenemo rezultat“, kazao je Magat, nekada dugogodišnji fudbaler HSV-a, a sada trener njegovog rivala.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

BARAŽ ZA BUNDESLIGU – REVANŠ

Ponedeljak

20.30: (2,30) Hamburger (3,40) Herta (3,35) - prvi meč 1:0

***Kvote su podložne promenama


tagovi

BundesligaHSVHamburgerHerta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara