Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Mesi izabrao Floridu pre pustinje: Inter pobedio, Adidas i Epl se umešali, sve zbog Kopa Amerike i Mundijala

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.06.23. | 17:09

Isplivavaju detalji nove transfer senzacije, Argentinac stiže uskoro u Majami

Ništa Barselona, ništa Saudijska Arabija, Lionel Mesi ide Sjedinjene Američke Države! Tačnije, potpisuje za Inter Majami u poslu koji je, poput transfera Karima Benzeme u saudijski Al Itihad, u uskoj sprezi sa organizacijom sledećih velikih takmičenja. Tačnije, Kopa Amerika 2024. i sledeći Mundijal igraće se upravo na tlu SAD, a Lionel Mesi biće verovatno najvažniji promoter oba takmičenja, kao i kompletnog fudbala sa one strane Atlantskog okeana.

Najveći svetski mediji utrkuju se sa objavljivanjem detalja oko nove transfer senzacije do čije potpune realizacije su ostali samo sitni detalji. BBC kao renomirani globalni medijski brend izneo je niz detalja koji nesumnjivo ukazuju zašto je Lionel Mesi izabrao Inter Majami pre Saudijske Arabije, odnosno Al Hilala.

Izabrane vesti

Kako se između ostalog ističe, najveći uticaj na Mesijevu odluku imala je njegova supruga Antonela koja je insistirala na selidbi na Floridu, dok je Leo želeo da ostane još jednu sezonu u Evropi. Kako odgovarajuća ponuda nije stigla, on je više naginjao ka odlasku u Saudijsku Arabiju, gde su prebogati šeici bili spremni da mu daju vanvremenskih 500.000.000 evra godišnje! Sve se ipak okrenulo kada je Dejvid Bekam, inače vlasnik Inter Majamija, pre dve nedelej bio u Parizu kako bi ubedio Lionela Mesija da dođe u SAD.

Iako na Floridi neće imati ni blizu ono što bi dobio u Saudijskoj Arabiji, dovitljivi Amerikanci našli su način da nadomeste dobar deo novčanih sredstava kroz unosne sponzorske ugovore i saradnje sa najvećim svetskim brendovima, Adidasom i Eplom. Istina, Adidas je nemačka sportska marka, ali je bio spreman da Mesiju ponudi fantastične uslove kako bi došao u Majami.

Osim toga, Mesi je takođe odabrao Floridu zbog daleko bogatijeg života u verovatno najatraktivnijem delu SAD, gde svetska elita provodi dosta vremena. Argentinac takođe ima u vlasništvu kuću u Majamiju koju već neko vreme iznajmljuje.

Ideja o povratku u Barselonu nijednog trenutka nije bila realna. Njegov otac Horhe je zapalio navijače katalonskog velikana izjavom da je Leo spreman da se vrati, a posle ovoga što se desilo navodno su vodeći ljudi Barselone jako ljuti na njega. Ogromna prepreka u realizaciji ovog posla bio je finansijski fer-plej. Iako to sada nije realno, Mesijeva ideja je da poslednju utakmicu odigra upravo u dresu kluba sa kojim je osvojio sve što se osvojiti može.

Upravo zato ne jenjavaju spekulacije da bi u nekom trenutku boravka u Majamiju mogao da ode na pozajmicu u Barselonu i tako stavi tačku na karijeru. Nešto slično je svojevremeno radio Dejvid Bekam kada je iz Los Anđeles Galaksija dva puta bio na pozajmicama u Milanu, da bi karijeru završio u PSŽ pre tačno jedne decenije.

Prema najavama sa više strana, Mesi će u Majamiju potpisati minimalno na dve godine, a ideja je da na istoj adresi dočeka i Mundijal 2026. godine. Pre toga igraće Kopa Ameriku koja je zakazana za jun sledeće godine.

Ovo je definitivno kraj jedne prebogate fudbalske ere, jer svi heroji naše mladosti polako odlaze u penziju ili na druge kontinente vođeni novcem i lagodnijim životom...


tagovi

MLS ligaLionel MesiInter Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara