Engolo Kante (©Reuters)
Engolo Kante (©Reuters)

Posle Benzeme i Kante! Od Al Itihada 100.000.000 evra po sezoni

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.06.23. | 09:50

Francuski vezista bi uskoro mogao da se pridruži Karimu Benzemi

Saudijska Arabija krenula je u veliki lov na fudbalske zvezde širom Evrope. Krajem prošle godine ulovila je jednu od najvećih, Kristijana Ronalda, juče i njegovog dugogodišnjeg saigrača Karima Benzemu, a novo zvučno ime koje bi moglo da im se pridruži na Bliskom Istoku je – Engolo Kante!

Prema pisanju brojnih evropskih medija vezni fudbaler Čelsija je na korak do potpisivanja ugovora sa Al Itihadom, istim klubom što je u utorak kao novo pojačanje predstavio i Karima Benzemu. Međutim, iza svega stoji Javni investicioni fond Saudijske Arabije – u čijem je vlasništvu izmešu ostalog i Njukasl – koji je u ponedeljak otkupio 75 odsto deonica u četiri najveća kluba u zemlji (među kojima je i Al Itihad), rešen da još više popularizuje fudbal u državi.

Izabrane vesti

A kako bi drugačije to uradio nego novcem! Kantea u Saudijskoj Arabiji očekuje bogat ugovor. Doduše, ne kao Benzemu ili Ronalda, ali opet – unosan. Naime, 32-godišnjem francuskom vezisti ponuđen je dvogodišnji ugovor vredan 100.000.000 evra po sezoni. Stoga i ne treba da čudi što je, ma koliko će biti teško videti ga u nekom drugom dresu, prema navodima ostrvskih medija blizu da prihvati ponudu i kao slobodan igrač napusti Stamford Bridž.

Kante je početkom godine pregovarao sa upravom Čelsija o produžetku saradnje, u jednom trenutku bio na korak do potpisivanja novog ugovora, ali je u međuvremenu očigledno došlo do zastoja, a povrede su ga ograničile na samo devet nastupa za čitavu sezonu.

Francuz je u Čelsi stigao pre sedam godina iz Lestera za 35.800.000 evra i za londonski klub odigrao 269 utakmica. U debitantskoj sezoni bio je igrač godine u Premijer ligi, a od timskih nagrada sa Plavcima je osvojio jednu titulu prvaka Engleske, te po jedan trofej Lige šampiona, Lige Evrope, FIFA Svetskog klupskog prvenstva i FA kupa.


tagovi

Ngolo KanteČelsiAl ItihadLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara