Kilijan Mbape i Lionel Mesi (©Reuters)
Kilijan Mbape i Lionel Mesi (©Reuters)

Mesi: Mbape da tri gola u finalu i ne bude šampion - ludo! Voleo bih da u Parizu zajedno napravimo velike stvari

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.03.23. | 02:09

“Idemo u Minhen po prolaz, na tom stadionu je teško pobediti, odlučivaće detalji”, kaže Argentinac

Od spektakularnog finala Mundijala - jednog od boljih, ako ne i najboljeg - prošla su bezmalo tri meseca, stišalo se i slavlje u Argentini, ali je taj meč nezaobilazna tema za sve aktere. Lionel Mesi je podigao trofej koji mu je nedostajao, stao je rame uz rame sa El Pibeom i ispunio snove. 

Svetsko prvenstvo u Kataru ostaće upamćeno po velikoj fešti Argentinaca, bravurama Dibua Martineza, ali i ispadima, epskom finalu i nestvarnoj partiji Kilijana Mbapea. Francuz je u bici za trofej čak tri puta terao argentinskog golmana da pređe gol-liniju i vadi loptu iz mreže, a ostao je bez trofeja. To je i Mesijev najjači utisak. 

Izabrane vesti

Nada se Lionel Mesi da će posle reprezentacije velike stvari uraditi i u dresu Pari Sen Žermena sa Kilijanom Mbapeom, predvodnikom nove genreacije, i tako zapečatiti fenomenalnu sezonu. 

“Sve što sam doživeo veoma je lepo, teško je objasniti, zar ne? Ostvario sam san, mogli smo da ga podelimo sa narodom Argentine, a on je znao da proslavi. Iskreno, očekivali smo da će biti ludo, ali ne tako ludo kao što je bilo u stvarnosti. To je trenutak koji ćemo pamtiti do kraja života, svi mi koji smo imali sreću da igramo na Svetskom prvenstvu, kao i narod Argentine”, prisetio se Leo Mesi finala u Dohi i pisanja istorije sa državnim timom. 

I nahvalio tada protivnika, a sada najveću podršku na Parku prinčeva.

“Bilo je to finale koje zaista oduzima dah. Kilijan je postigao tri neverovatna gola u finalu! Ludo je to što i pored toga nije šampion. Ali, on je titulu već osvojio i zna kako je biti svetski šampion. Dakle, bilo je to sjajno finale za fudbalski svet. A, sada je istina da je lepo igrati u istom timu sa njim i nadam se da možemo da uradimo velike stvari ovde u Parizu”. 

Lionel Mesi i Kilijan Mbape (©Reuters)Lionel Mesi i Kilijan Mbape (©Reuters)

Mesija je nedavno FIFA proglasila za najboljeg igrača u 2022. godini, trijumfovao je u konkurenciji Kilijana Mbapea i Karima Benzeme, koji su bili finalisti. Drugi put je nagrađen, izjednačio se sa Kristijanom Ronaldom i Robertom Levandovskim, i nije nikakvo iznanađenje da mu je uručeno priznanje, pošto je od početka sezone samo za Pari Sen Žermen, pogađao 18 puta i namestio još 16 golova. 

“Osećam se veoma dobro. Prve godine mi je bilo potrebno vreme da se adaptiram na Pariz. Razlozi su različiti. Ali, ovu sezonu sam započeo drugačije, sa puno motiva i želje. Osećam se ugodnije u klubu, u gradu. Zaista uživam u ovoj sezoni”, kazao je Argentinac i dodao: 

“Želim da osvojim titulu sa Pari Sen Žermenom i da ostvarimo velike ciljeve koje smo postavili pre početka sezone”.

Medalja sa reprezentacijom - tu. Individualno priznanje - tu. Ali, svestan je Leo da sezona neće biti upotpunjena i zaokružena onako kako priželjkuje ukoliko sa Pari Sen Žermenom ne osvoji titulu u Francuskoj i u Ligi šampiona ne donese toliko željeni trofej Svecima. 

A, neće biti lako doći do “ušatog pehara”, moraće Parižani u Minhenu da anuliraju zaostatak i trijumfuju na Alijanc areni. Lakše reći, nego učiniti... Naročito u situaciji kada će navala biti krnja. Nejmar je završio sezonu, pa će nadalje teret ravnomerno deliti Mesi i Mbape

“Borimo se za titulu u Francuskoj i mislim da smo u utakmici protiv Marselja napredovali, da su pobede ojačale tim. Daćemo sve od sebe da protiv Bajerna preokrenemo stvari i da prođemo. To je cilj svih nas. Idemo u Minhen, gde će biti veoma teško, baš kao što je bilo i u prvoj utakmici. O svemu će odlučivati detalji, pogotovo što je na tom stadionu teško pobediti. Ali, mislim da smo sposobni da stvari preokrenemo u svoju kmorist. Želimo da nastavimo u Ligi šampiona da idemo našim putem”, zaključio je Leo Mesi.



tagovi

Lionel MesiKilijan EmbapePari Sen Žermenfudbalska reprezentacija Argentine

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara