Mihailo Ristić (Reuters)
Mihailo Ristić (Reuters)

Mihailo Ristić na izlaznim vratima Benfike

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.01.23. | 22:28

Rodžer Šmit ne računa na njega

Posle samo šest meseci, Mihailo Ristić bi mogao da napusti Benfiku.

Uticajna portugalska Abola piše da se povremeni srpski reprezentativac više ne uklapa u planove trenera Rodžera Šmita i da će lisabsonki klub biti voljan da ove zime pregovara o njegovom transferu.

Izabrane vesti

Ristić je prošlog leta došao u Benfiku kao slobodan igrač iz Monpeljea i potpisao ugovor do 2026. godine vredan oko 800.000 evra po sezoni. Doveden je da bude alternativa Aleksu Grimaldu na poziciji levog beka ali se nije naigrao. Delom zbog toga što fantatsični Španac igra sezonu života i jedan je od najboljih igrača u Evropi na svojoj poziciji, a delom i zbog toga što nije ispunio očekivanja nemačkog trenera.

Ristić je od dolaska u Benfiku igrao na osam utakmica za lisabonske Orlove ali je na terenu skaupio samo 180 minuta. Počeo je samo jedan meč u prvenstvu, sakupio tek 102 ligaška minuta ali je i sa tako skromnom minutažom uspeo da upiše po gol i asistenciju. Ipak, Šmit ne računa baš ozbiljno na njega o čemu govori i podatak da su poslednja četiri prvenstvena meča Benfika nije ni bio u protokolu.

Portugalski mediji pišu da je to jasan znak da Benfika razmišlja o rastanku sa Ristićem već ove zime, a sigurno sledećeg leta. Doduše, u tom slučaju bi morala da pronađe i zamenu jer je Ristić jedini levi bek u ekipi uz Grimalda i Benfika ne bi dopsuztila sebi da u drugi deo szeone uđe sa samo jednim igračem na toj poziciji. Pogtovo što je Grimaldo u poslednjoj godini ugovora i na leto bi mogao da napravi transfer karijere. Zato Benfika već sada mora ozbiljno da se pozabavi tržištem levih bekova i da se osigura ako već Šmit ne veruje Ristiću.

Istina, tu je i B tim iz kojeg portugalski gigant crpi ozbiljne resurse i ne bi bilo iznenađenje da u svojoj bazi pronađe rešenje za poziciju levog beka kao što je u ovoj sezoni lansirala supertalentovanog štopera Antonija Silvu.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Mihailo Ristić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara