Mateo Gabija (©AC Milan)
Mateo Gabija (©AC Milan)

Milanove noćne more sa štoperima i novi izum Žofrija Monkade

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.01.24. | 13:30

Mateo Gabija povučen sa pozajmice Viljarealu. Nova meta je Brestova Lilijan Brasije

Simon Kjer, Fikajo Tomori, Malik Tijao, Marko Pelegrini, Pjer Kalulu… Neverovatno je kakve je sve muke sa povredama štopera ove jeseni trpeo Milan. Odlična vest za našeg Jan Karla Simića, koji je iskoristio prostor da pokaže šta ume, ali ne i za Stefana Piolija, kome se smučilo da stalno izmišlja nova rešenja, pa je upravi naložio da mu ovog januara dovede dvojicu štopera.

Prvi je već stigao, pošto je Milan opozvao Matea Gabiju sa pozajmice Viljarealu. Nije baš lice koje će da oduševi navijače – ni na Madrigalu se nije naigrao – ali poslužiće da popuni rupe.

Izabrane vesti

Međutim, tu neće biti kraj. Rosoneri žele još jednog centralnog beka i jure po celoj Evropi ne bi li ga pronašli. Arsenal ih je već odbio za Jakuba Kiviora i Takehira Tomijasua, dok Aston Vila nije bila raspoložena za rastanak sa Klemonom Lengleom.

Zato je glavni skaut Milana Žofri Monkada pogled usmerio ka zemlji svojih korena i u Brestu iskopao ime Lilijana Brasijea. Njega bi već Italijani mogli i da kupe, pošto se spekuliše da bi koštao između 10.000.000 i 12.000.000 evra.

Nezamenljiv je u Brestu, nada se Monkada da će takav biti i u Milanu. A, Monkada ume da pogodi. On je recimo “iskopao” Kilijana Embapea i preporučio ga Monaku. Kalulua je tako pronašao u Lionu i doveo ga za svega 1.290.000 evra. Ni Tijao nije bio preskup, Milan ga je Šalkeu platio 8.600.000 evra. Pa se na San Siru nadaju da će Monkada opet da “pogodi”.


tagovi

Zimski prelazni rok 2024ac milan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara