Milojević ima neraščišćene račune sa Feđom Dudićem

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.03.24. | 09:43

Crvena zvezda u derbiju kola Mozzart Bet Superlige dočekuje Radnički (16 časova, TV Arena)

Ne, ne stiže na najveći srpski stadion Partizan, niti TSC predvođen Žarkom Lazetićem, ali se u vazduhu oseća miris derbija, kao i da će Crvena zvezda u sudaru sa kragujevačkim Radničkim (16 časova, TV Arena) odigrati atipičan meč u Mozzart Bet Superligi. Zaslužili su Šumadinci veliko poštovanje, ne samo zbog serije od sedam uzastopnih pobeda, več načina na koji su do njih došli.

Očekuje se da Radnički mnogo ne „brenuje“ individualni kvalitet Milojevićevog tima, izađe visoko na poslednju liniju crveno-belih i bude deo fudbalskog vatrometa. Koliko je Radnički zapravo cenjen u Beogradu ilustruju i marketinške akcije Crvene zvezde o tome da stadion mora da bude dobro popunjen.

Izabrane vesti

Crvena zvezda danas brani prvo mesto, a Vladan Milojević ima priliku da donekle rasčisti račune sa bosanskim stručnjakom na klupi Šumadinaca Feđom Dudićem. Kao trener mostarskog Veleža, Feđa Dudić je 2021. godine bio jedan od kreatora velikog čuda, i u kvalifikacijama za Ligu Konferencije uspeo da izbaci AEK iz Atine. Tada je na klupi žuto-crnih sedeo upravo Vladan Milojević, sa epitetom kralja kvalifikacija. I to zasluženim epitetom, pošto je kao trener Crvene zvezde prošao 12 kvalifikacionih kola za tri leta. Elimnisao je, primera radi, Marka Rozea i Stalea Solbakena. Ali prepotentnost Grka, i to što Vladan Milojević nije uspeo da implementira zahteve u igru AEK-a, kaznio je Feđa Dudić.

Imali su Mostarci i sreće, ali u nedavnom intervju za Mozzart Sport Feđa Dudić je priznao da je AEK potcenio predstavnika Bosne i Hercegovine.

„Bio je to početak sklapanja odlične AEK-ove generacije. Malo su nas potcenili u prvom meču. Kasnije već nisu. Ali moram da pazim šta pričam, uskoro nas očekuje novi duel sa Zvezdom. Oni igraju bolje od kada je tu Vladan Milojević. Brane se sa više igrača“, poručio je Feđa Dudić.

Vrlo lepim rečima o Radničkom pričao je trener Crvene zvezde. Ali sigurno je da Vladan Milojević čvrsto veruje da će zanos, izazvan prvim mestom u Mozzart Bet Superligi, držati njegovu ekipu i uticati na crveno-bele da sa prvog mesta odu na reprezentativnu pauzu.

Nema velike personalne probleme Vladan Milojević, pa se očekuje da od prvog minuta šansu dobije sličan tim kao u večitom derbiju (povređen je kapiten Dragović). Šansi mogu eventualno da se nadaju Piter Olajinka i bonus Mimović. Kao i Aleksandar Katai u jedom periodu.

"Rezultati Radničkog su za respekt. Igraju fenomenalno, nije lako napraviti seriju, kao što su to oni učinili. Nastupaju dobro, agresivno, požrtvovano, nadahnuto, svaka im čast. Čestitam na tome treneru Radničkog, njegovom stručnom štabu, kao i samim igračima. Pokazali su da su odlična ekipa i da su u dobroj formi", poručio je Vladan Milojević.

Sjajan meč odigrali su Crvena zvezda i Radnički prošle jeseni. Bio je to period Baharovog lutanja, ali su crveno-beli slavili sa 4:3 uz dva gola Pitera Olajinke. Na kraju je meč registrovan službenim rezultatom, usled velike administrativne greške ljudi iz kragujevačkog superligaša.

MOZZART BET SUPERLIGA – 26. KOLO

Subota

Radnik - IMT 0:1 (0:0)

/Lutovac 72/

Voždovac - Čukarički 1:1 (0:1)

/Miletić - Adžić/

Spartak - TSC 2:4 (0:2)

/Mijić 58, Ubiparip 65 - Radin 17, Ćirković 29, 73, Jovanović 54/

Vojvodina - Novi Pazar 1:0 (0:0)

/Petrović 85/

Nedelja

13.30 (7.50) Mladost Lučani (4.40) Partizan (1.45)

16.00 (1.07) Crvena zvezda (12.0) Radnički 1923 (22.0)

18.00 (2.30) Železničar (3.40) Javor (3.10)

20.00 (2.10) Napredak (3.40) Radnički Niš (3.60)




tagovi

Vladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara