Miloš Milojević (©Starsport)
Miloš Milojević (©Starsport)

Milojević se našalio pred finale Kupa: Žalim što nisam osvojio Ligu Evrope...

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.05.23. | 12:31

“Čuka sistemski izbacuje mlade igrače, a ti mladi igrači u velikim mečevima mogu da vam dođu glave. Da se igraju fudbala kao u školici”, oprezan je trener crveno-belih

Još jedna pobeda i nova dupla kruna! Konačno će igrači Crvene zvezde, posle rano obezbeđene titule, imati jasan motiv ispred sebe, i poriv da, kao da je u pitanju evropski meč, krvavih kolena izađu sa terena najvećeg srpskog stadiona. Javnost ih vidi kao apsolutne favorite u sutrašnjem finalu Kupa Srbije protiv Čukaričkog (21 čas), ali su crveno-beli znali da kroz istoriju dobijene utakmice pretvore u poraze.

Veruje trener crveno-belih Miloš Milojević da se njegovom timu neće desiti „Piksijeva Panenka“ iz 1988. godine posebno što Zvezda ima priliku da uđe u almanahe jugoslovenskog i srpskog fudbala. Niko nikada na prostoru od Triglava do Đevđelije nije uspeo da veže tri duple krune.

Izabrane vesti

Očekivanja su da odigramo dobru utakmicu, imamo evropski termin, da se polako klub priprema za ono što ga čeka na jesen. Čukarički je mlada i poletna ekipa, bore se za trofej... Sa druge strane očekujem da momci koje predvodim pokažu ozbiljnost i dođu do drugog trofeja u sezoni“, poručio je na početku Miloš Milojević.

Našalio se mladi stručnjak na jedno od pitanja novinara o tome da li na kraju mandata žali za nečim što nije stigao uradi u Crvenoj zvezdi.

Što nisam osvojio Ligu Evrope (smeh prim.aut). Ne postoji žal, to je malo patetično, a nisam patetičan čovek. Uradili smo mnogo toga dobrog, što se tiče napretka igre i pružanja šanse mladim igračima. Ovo nije La Liga ili Serija A, ali impozantna je brojka da nismo poraženi u 35. kola. Možda smo neke stvari mogli bolje da uradimo. Bilo je realno da izađemo iz grupe Liga Evrope, makar da smo ušli u Ligu konferencije... Nemam nikakvu zadršku, srećan sam što smo osvojili titulu.. Sada igramo protiv Čukaričkog za duplu krunu. Ne želim da ih potcenim“.

Zvezda je poslednje dve sezone neumoljiva, ali nije pomenuta “Piksijeva Panenka” jedina koska koju su osetili crveno-beli u situacijama kada su bili viđeni pobednici. Znali su da izgube od Sartida u finalu Kupa, ili da na Marakani dobiju pet komada od Borca.

Opomena, to je takmičenje gde i manji timovi i klubovi iz drugog trećeg ranga vide šansu. Ako spustite gard i budete na 80 odsto, onda možete da budete u problemu“.

Zato opuštanja nema, iako su crveno-beli ove sezone bili maksimalni protiv Čukaričkog uz gol razliku 9:0. Da stvar za goste bude još poroznija na prethodnih pet susreta protiv Zvezde nisu postigli pogodak.

Tri puta smo ih dobili, ali ovo je totalno drugačija utakmica. Drugi vid takmičenja. Oni su ekipa koja je sistemski izbacivala mlade igrače. Ti mladi igrači u velikim mečevima, kada nemaju opterećenje, mogu da vam dođu glave. Da se igraju fudbala kao u školici. Bitan je svaki duel i svaki pas, kada je reč o našoj igri“.

Zna Milojević da ova generacija Crvene zvezde igra za istoriju.

To je odgovornost i dodatni motiv. Bilo je ovde dobrih trenera i velikih igrača, mnogi nisu uspeli da dođu do tri vezane duple krune.Kada se upišete u istoriju Zvezde, to nije mala stvar“.


Još malo o Čukaričkom.

Badamosi, Ivanović, Docić iz prekida, Tošić. Imaju dobar kontinuitet, sretao sam se sa njima i u ranijim klubovima. Ključ je da mi kao kolektiv kontrolišemo utakmicu“.

Zvezda se u polufinale Kupa plasirala posle boljeg izvođenja penala od Napretka. Do sada su penal serije bile naklonjene Zvezdi, ali veruje Milojević da neće morati da određuje izvođače.

Postoji sistem. Evidencija... Ne vežbaju se penali dan pre utakmice, nego cele godine. U Malmeu mi je tu statistiku vodio fitnes trener, imali smo momka koji od 20 penala na treningu da devet. I normalno je da bude među izvođačima. Jeste to sreća, možete da budete proračunati, da se uzdate u statistiku, ali postoji tu emotivni stres. Plakao sam protiv Omonije, radovao sam se u finalu Kupa Švedske protiv Hamarbija“.

Milojević je najavio najjači tim, uz reči da finale Kupa nije mesto za eksperementisanje. Posebno što će stadion biti popunjen navijačima Crvene zvezde, iako termin za ljude iz unutrašnjosti nije idealan.

Nikada nije idealno. Ja sam kao klinac dolazio iz Knjaževca 350 kilometara. Bilo da je sneg, vetar, vejavica... Tako sam razmišljao ako hoću da odgledam utakmicu. Znam da možda svi nemaju iste mogućnosti, ali postoji zajednički prevoz, udruživanje“.



tagovi

Miloš Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara