Nikolas Raskin (©Reuters)
Nikolas Raskin (©Reuters)

Mladi reprezentativac Belgije na radaru Barselone

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.12.22. | 09:14

Zainteresovani su još Lids, Rendžers, Fjorentina, Olimpik Marselj i Briž

Od dolaska na klupu Barselone pre godinu dana Ćavi konstantno radi na stvaranju tima koji će u bliskoj budućnosti moći da vrati slavu katalonskom klubu. Ipak, usled finansijskih problema mogućnosti mu nisu mnogo velike.

Omiljeni igrači Katalonaca na tržištu postali su - slobodni. Eventualno u poslednjoj godini ugovora. Među takvima je mladi reprezentativac Belgije, Nikolas Raskin.

Izabrane vesti

Reč je o vezisti koji će u februaru napuniti 22 godine, a koji nastupa za Standard iz rodnog Liježa. Pre ulaska u seniorski fudbal 2019. po dve godine proveo je u školama Anderlehta i Genta, ali se vratio u matični klub. Sa rukovodstvom Standarda, međutim, Raskin već neko vreme nije u dobrim odnosima.

Mladi fudbaler odbija da produži ugovor koji ističe po završetku tekuće sezone, a iz kluba mu je saopšteno da ukoliko to ne učini, neće više igrati za prvi tim. Pre pauze zbog Svetskog prvenstva Raskin je bio standardan kod trenera Ronija Dejle. Sakupio je 18 nastupa, od kojih 16 u prvoj postavi, ali ukoliko uskoro ne promeni stav, Norvežanin više neće moći da računa na njega.

"Planirali smo da gradimo tim oko njega, ali ako smatra da ga klub nedovoljno poštuje, to je onda njegova stvar. Ponuđen mu je novi ugovor, sa značajno poboljšanim primanjima, ali je odbio da ga potpiše", izjavio je nedavno Norvežanin sa klupe belgijskog kluba.

Razvoj situacije, po pisanju belgijskog Voetbola, pomno prati Barselona, koja priprema teren za život posle Serhija Busketsa. Katalonci će konkurenciju imati u Lidsu, Rendžersu, Fjorentini, Olimpiku iz Marselja i Brižu, koji najbolje poznaje mogućnosti mladog fudbalera i daju mu se najveće šanse da ga angažuje.

Nikolas Raskin je prošao kroz sve mlađe kategorije belgijske reprezentacije, a s obzirom da posle debakla u Kataru sledi smena "Zlatne generacije" koja nije ispunila očekivanja, 21-godišnjak iz Liježa pominje se kao budućnost nacionalnog tima.

S obzirom na to da važeći ugovor traje do leta, pominje se da obeštećenje za Raskina u ovom trenutku iznosi oko 5.000.000 evra. I pored svih problema s finansijama, prihvatljiva cifra za Barselonu.


tagovi

Standard LiježBarselonaZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara