Ronaldo protiv Gane (© Reuters)
Ronaldo protiv Gane (© Reuters)

Mogu da ga osporavaju, ali Kristijano je nedostižan: Ronaldo jedini strelac na pet Mundijala

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.11.22. | 21:06

I osmi učesnik na pet završnih smotri

Jeste Portugal iščupao pobedu nad Ganom, na jedvite jade stigao do premijerna tri boda u Grupi H Prvenstva sveta (3:2), ali to ne umanjuje dostignuće Kristijana Ronalda. Istorijsko.

Portugalac je u Dohi postao prvi fudbaler u istoriji koji je postigao makar po gol na pet različitih Mundijala. Bio je strelac u Nemačkoj 2006, Južnoj Africi 2010, Brazilu 2014. i pre četiri godine u Rusiji, a sad je to kolekciju povećao.

Izabrane vesti

Tako je Ronaldo ostao nedostižan za Uvea Zelera (Nemačka), Pelea (Brazil), Miroslava Klosea (Nemačka) i Lionela Mesija (Argentina), strelce na po četiri različita završna turnira.

„Divan trenutak za mene, mada je bitnije što smo dobili. Ovo nam je esencijalna pobeda, pošto je prva na turniru. Jesam ponosan na rekord, još više na timsko izdnaje. Ovo poglavlje je zatvoreno. Krenuli smo na pravi način i želim da se usredsredim na to da pomognem ekipi“, dodao je dugo osporavani, ali ipak vanvremenski Ronaldo.

Inače, Kristijano je na utakmici protiv Gane postao tek osmi igrač otkako postoje Mundijali koji je skupio pet učešća. Prethodno su to uspeli: Antonio Karbahal (Meksiko), Lotar Mateus (Nemačka), Rafael Markes (Meksiko), Đanluiđi Bufon (Italija), Lionel Mesi (Argentina), Giljermo Očoa (Meksiko) i Andres Gvadrado (Meksiko).


tagovi

Kristijano Ronaldoreprezentacija PortugalaKatar2022Mundijal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara