Patson Daka (©Reuters)
Patson Daka (©Reuters)

Mogu li Zambijci da sruše Orlove Kartagine bez Patsona Dake?

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.09.21. | 09:50

Šampion Afrike iz 2012. godine domaćin Tunisu u meču koji bi mogao da bude jedan od ključnih za prvo mesto u Grupi B kvalifikacija za Mundijal u Kataru

Zambija je pre devet godina bila šampion Afrike, kada je pala Obale Slonovače posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, ali posle toga usledio je pad. Nije bila ni blizu plasmana na Mundijal. Prošle godine za kormilo reprezentacije stigao je srpski stručnjak Milutin Mićo Sredojević, ali ni jedan od najcenjenijih stručnjaka na Crnom kontinentu nije uspeo da pokrene Čipolopole (Bakarni meci).

Ovog leta Zambiju kao privremeni stručnjak predvodi nekadašnji reprezentativac ove zemlje Beston Čambeši. Zambijci su dobro otvorili ovu rundu kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Dobili su Mauritaniju sa 2:1 u gostima. Ekvatorijalna Gvineja je takođe autsajder u Grupi B, ali je na papiru Tunis najjača selekcija.

Izabrane vesti

15.00: (3,60) Zambija (2,95) Tunis (2,15)

Derbi ove runde igra se u Ndolu (15.00). Pobednik ovog meča napravio bi veliki korak ka plasmanu u poslednu rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Uzdanica domaćina je Patson Daka, novi fudbaler Lestera. Sjajni napadač je bio prava mašina za golove u dresu austrijskog šampiona Salcburga, a letos je pojačao osvajača FA kupa Engleske. Međutim, njega neće biti u današnjem meču što je veliki hendikep za domaću selekciju.

Ima Zambija po imenima jaku selekciju. Protiv Mauritanije golove su postigli Enok Mvepu i Prins Mbemba. Tunis je na startu lako pobedio Ekvatorijalnu Gvineju sa 3:0 pogocima Dila Brona, Elisa Šahirija i Vahbija Kazarija. Orlovi Kartagene su slavili na šest od sedam poslednjih utakmica.

21.00: (6,50) Burkina Faso (3,45) Alžir (1,65)

Tunis je redovan učesnik Mundijala. Samo Nigerija i Kamerun imaju više učešća na planetarnom šampionatu. Ove dve selekcije su poslednji put igrali pre šest godina u Kupu afričkih nacija. Tada je Tunis slavio sa 2:1. Prethodne tri utakmice Zambijci nisu dobili današnjeg rivala. Gosti imaju ulogu favorita.

Podsetimo, samo prvoplasirane selekcije iz svih 10 grupa izboriće plasman u poslednju rundu kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvu u Kataru krajem 2022. godine.


tagovi

Afrikasportsko klađenjeKvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara