Rijad Marez (©Reuters)
Rijad Marez (©Reuters)

AFRIKA: Bitka za Mundijal, derbi u Zambiji, popravni za Nigeriju, Alžir demonstrira silu

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.09.21. | 08:46

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, kvalifikacije za Mundijal u Kataru)

Velika borba u Africi za mesta koje vode na Mundijal u Kataru. Samo prvoplasirani tim u svih 10 grupa izboriće poslednju rundu. Etiopiji i Zimbabveu se daju male šanse u Grupi G pored Južne Afrike i Gane. Zimbabve je odigrao nerešeno sa Južnom Afrikom u prvom kolu, dok je Etiopija poražena od Gane. Biće ovo prvi meč ovih selekcija u zvaničnim utakmicama.

MALAVI – MOZAMBIK, 15.00

(Fudbal, kvalifikacije za Mundijal u Kataru)

Malavi i Mozambik su autsajderi u Grupi D u kojoj su Kamerun i Obala Slonovače favoriti. Mozambik je na svom terenu odoleo favoritu Obali Slonovače (0:0), dok je Malavi poražen u Kamerunu. Ove selekcije su odigrale meč pre dva meseca u Cosafa kupu. Tada je Mozambik slavio sa 2:0.

ZAMBIJA – TUNIS, 15.00

(Fudbal, kvalifikacije za Mundijal u Kataru)

Ove dve reprezentacije trebalo bi da odluče o prvom mestu u Grupi B. Zambijci imaju loše rezultate u posleldnje vreme, a tokom leta došlo je prekida saradnje sa srpskim stručnjakom Milutinom Mićom Sredojevićem. Obe selekcije su dobile u prvom kolu autsajdere Mauritiniju i Ekvatorijalnu Gvineju. Poslednji put su igrali pre šest godina u Kupu afričkih nacija. Tada je Tunis slavio sa 2:1. Prethodne tri utakmice Zambijci nisu dobili današnjeg rivala. Gosti imaju ulogu favorita.

KONGO – SENEGAL, 18.00

(Fudbal, kvalifiakacije za Mundijal u Kataru)

Senegal je favoriti u Grupi H u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Na čelu tabele trenutno je Namibija, koja ima četiri boda iz dva kola. Senegalci sa Sadiom Mane, asom Liverpula, ne bi trebalo da imaju problema u Kongu protiv selekcije koja je odigrala nerešeno (1:1) sa Namibijom na premijeri ovih kvalifikacija.

ZELENORTSKA OSTRVA – NIGERIJA, 18.00

(Fudbal, kvalifikacije za Mundijal u Kataru)

Za domaću selekciju neće igrati napadač Partizana Rikardo Gomeš koji je odlučio da se oprosti od dresa reprezentacije. Nigerija je godinama sila na kontinentu i favorit u Grupi C. Liberija je napravila iznenađenje na startu kvalifikacija pobedom nad Superorlovima. Zelenortska Ostrva su na startu odigrala nerešeno (1:1) protiv Srednjeafričke Republike.

BURKINA FASO – ALŽIR, 21.00

(Fudbal, kvalifikacije za Mundijal u Kataru)

Alžir je šampion Afrike i selekcija koja ne bi trebalo da ima problem da osvoji prvo mesto u Grupi A gde su još Brukina Faso, Niger i Džibuti. Goste predvodi Rijad Marez, as Mančester Sitija. Da se zeleno-beli ne šale govori rezultat prvog meča u ovim kvalifikacijama. Šampion kontinenta je dobio Džibuti sa čak 8:0.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara