Mrkli mrak na Monžuiku: Barsa posle 60 godina dobila pet komada kod kuće! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.01.24. | 20:43

Viljareal vodio 2:0, Barsa okrenula, na kraju senzacionalan trijumf gostiju – 5:3

Na Monžuiku je mrak. Mrkli mrak! Mnogo puta se ove sezone Barselona spašavala u sudijskoj nadoknadi, držala se zubima u šampionskoj trci, ali je večeras potpisala kapitulaciju posle senzacionalne pobede Viljareala – 5:3. Teško je sve nabrojati šta smo videli tokom drugih 45 ili preciznije rečeno 55 minuta.

Posle inicijalnog vođstva Žute Podmornice (2:0), Barselona je slabijeg rivala ubacila u mašinu. Stigla do preokreta, verovatno pomislila da će ovaj večerašnji duel možda biti prelomna tačka sezone. Ali desilo se suprotno – šampionske ambicije Ćavija Ernandeza su sahranjene.

Izabrane vesti

Sve je počelo izjednačenjem Gonzala Gudeša u 84. minutu. Bio je to početak horor predstave za navijače i stručni štab Barselone. Od tog trenutka Blaugrana je stvarala šanse, čak imala i potencijalni penal. Manuera je posle igranja rukom Kuenke pokazao na kreč, ali je promenio odluku posle konsultacija sa VAR sobom. Frustracija je mogla da se oseti na tribinama Monđuika. Ali nije završena. Tek je Barselona dobila udarac u pleksus. U jeku napada domaćina, uspeo je rezervista Kapue da isčačka ničiju loptu, njegov centaršut pogubljena odbrana Barselone nije mogla da izbaci. Sve je to pratio Serlot i devetom minutu nadoknade doneo Viljarealu novo vođstvo. Ubrazo je stigao još jedan pogodak Žute Podmornice. Za kraj Barsinih ozbiljnih ambicija, za verovatno noći bez spavanja Ćavija Ernandeza.

Sigurno će imati šta da kaže trener Barsleone, pošto ga je posle poništenog penala kamera uhvatila kako govori: „Sramota“... Ali i da je u pitanju sumnjiva sudijska odluka pitanje je da li će ga to spasiti oštrih reakcija javnosti, a možda i klupskog rukovodstva. Sramota je kada Barselona primi pet golova od kuće. Još sramnije je kada prvenstvenu sezonu završi u januaru.

O tome da je u pitanju istorijska sramota govori činjenica da je Barsa prvi put posle 60 godina dobila porciju od pet golova kod kuće. Desilo se to baš na današnji dan, 1964. godine. Totalno nestvarno, posebno ako se ima u vidu tok večerašnjeg meča u srcu Katalonije.

Osećala se nevolja onog trenutka kada je Viljareal poveo, potom udvostručio prednost preko Akomača, nakon kardinalne greške Kansela. Međutim, od tog trenutka Barselona je ubacila u mašinu Viljareal. Napadala i napadala. Stvarala šanse, izvodila kornere i davala golove. Sve je počelo odličnom reakcijom Gundogana, nastavilo se udarcem Pederija... A onda opšte narodno veselje. Posle ubačene lopte iz prekida kapiten Arauho je bio najviši u skoku, lopta je pogodila Baiija i završila u mreži Viljareala. Posle silnih napada Barselona je samo trebalo da izdrži 19.minuta.

Ali nije. Bilo je to mnogo taktičke nediscipline, kao u 84. minutu kada je Serlot na petoparcu okrenuo dvojicu igrača Barselone, otvorio kontru, koju je vrhunskim pogotkom završio Gedeš. Za 3:3.

I nije to bilo sve. Prilaće se narednih dana o poništenom penalu za Barselonu, sigurno će o tome imati šta da kaže Ćavi Ernandez... Ali ne bi trebalo zaboraviti na herojsku partiju Viljareala. Nisu odustali gosti ni kada su bili priterani u ugao. Spašavala su ih više sile nekoliko puta, ali su u devetom minutu iskoristili lančanu greškuv odbrane Barselone. Tačnije, uradio je to Serlot u devetom minutu nadoknade. Peti gol došao je kao posledica javašluka.

Neće svi biti bezbedni u Barsi narednih dana. Real je na velikih plus deset.

PRIMERA – 22. KOLO

Petak

Almerija - Alaves 0:3 (0:1)

/Omorodion 10, 88, Rioha 52/

Subota

Sosijedad - Rajo Valjekano 0:0

Las Palmas - Real Madrid 1:2 (1:0)

/Munjos 53 - Vinisijus Žunior 65, Čuameni 84/

Barselona - Viljareal 3:5 (0:1)

/Gundogan 68, Pedri 68, Bai 71 pen - Moreno 41, Akhomah 56, Guedeš 84, Serlot 90+9, Morales 90+12/

21.00: (2,20) Majorka (3,20) Betis (3,80)

Nedelja

14.00: (2,80) Selta (3,40) Đirona (2,50)

16.15: (5,00) Kadiz (3,50) Atletik Bilbao (1,75)

18.30: (2,10) Sevilja (3,45) Osasuna (3,90)

21.00: (1,53) Atletiko Madrid (4,10) Valensija (6,50)

Ponedeljak

21.00: Hetafe – Granada

***kvote su podložne promenama


 


tagovi

BarselonaViljareal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara