Janik Siner (©Reuters)
Janik Siner (©Reuters)

Razočaranje za Italijane: I Siner odustao od Rima!

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.05.24. | 16:34

Drugi teniser sveta morao da se povuče zbog problema sa kukom

Tužna vest za sve ljubitelje tenisa u Italiji. Njihov ljubimac i verovatno prvi favorit za osvajanje turnira u Rimu Janik Siner propustiće masters u Večnom gradu zbog problema sa kukom.

Drugi teniser sveta pomenutu povredu 'vukao' je tokom turnira u Madridu sa kojeg je morao da se povukao u utorak predavši četvrtfinalni meč Feliksu Ože Alijasimu te je očigledno bio rešen da u potpunosti zaleči povredu ne bi li morao da propusti i Rolan Garos, koji počinje krajem maja.

Izabrane vesti

"Nije lako napisati ovu poruku, ali nakon ponovnog razgovora sa lkekarima i specijalistama o mojim problemima sa kukom moram da saopštim da nažalost neću biti u stanju da igram u Rimu. Vrlo sam tužan što nisam uspeo da se oporavim i igram kod kuće pred italijanskim navijačima. Svakako ću doći u Rim na nekoliko dana i otići u Foro Italiko. Hvala vam na porukama podrške koje izuzetno cenim. Sada ću raditi sa svojim timom i lekarima kako bih bio spreman za Rolan Garos", napisao je Siner na društvenim mrežama i tako razočarao domaće navijače, ali i za samog organizatora turnira, jer podsetimo, dan ranije svoje učešće zbog povrede podlaktice odjavio je i treći reket sveta Karlos Alkaras.

Siner je u prvoj četvrtini sezone dominirao, osvojivši na Australijan openu svoju prvu grend slem titulu, pre nego što joj je pridodao trofeje iz Roterdama i Majamija. Nakon što je pretrpeo bolan poraz u polufinalu Monte Karla, 22-godišnji Italijan se nadao da će započeti novi osvajački pohod u Madridu, ali ga je povreda kuka sputala u toj nameri.

Odustajanje od turnira u Rimu moglo bi da utiče i na Sinerovu borbu za svetski tron. Novak Đoković ima 1.130 poena više od Italijana, pa iako brani 90 poena više na predstojećem turniru (180 - 90), imaće vrlo dobru priliku da uveća prednost u odnosu na momka iz Južnog Tirola.


tagovi

Janik SinerMasters Rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara