Reprezentativci Hrvatske u zagrljaju sa golmanom Dominikom Livakovićem (©Reuters)
Reprezentativci Hrvatske u zagrljaju sa golmanom Dominikom Livakovićem (©Reuters)

Mundijal kroz kvote: Hrvatska šampion sveta 8,00, izbacuje Argentince na penale – 10,0

Vreme čitanja: 4min | uto. 13.12.22. | 13:04

Gol Lionela Mesija za 1:0 donosi koeficijent 4,00, isto kao i crveni karton...

Susret Argentine i Hrvatske apsolutno je centralni sportski događaj dana. Zato, Mozzart vam je omogućio mnoštvo sjajnih igara na ovaj meč polufinala Svetskog prvenstva u Kataru, koji je na programu od 20 časova. Zašto da se zadržite na prognoziranju pobednika ili golova, probajte da pogodite ko će da bude strelac, na koji način će da bude postignut gol, da li će i kada sudija Danijele Orsato da dosudi penal… Mnoštvo je načina na koji možete da zaradite.

Za početak, jednan zanimljivi podatak, koji zvuči gotovo nestvarno. Iako je ovo Hrvatskoj drugo uzastopmno polufinale, odnosno u Rusiji je igrala i meč za titulu, nije prva povela nijednom na poslednjih devet mundijalskih utakmica! Poslednji put je bilo 1:0 za Hrvatsku još 26. juna 2018. godine, kada su Vatreni savladali Island sa 2:1. To je bio meč 3. kola grupne faze.

Izabrane vesti

Od tada, Hrvati su na tom Mundijalu jurili i stizali zaostatak protiv Danske, Rusije i Engleske, dok nisu nadoknadili minus u finalu protiv Francuske. Na ovom turniru protiv Maroka i Belgije u grupi je ostalo 0:0, a do trijumfa nad Kanadom sa 4:1 su izabranici Zlatka Dalića takođe došli posle preokreta. U osmini finala je Japan prvi poveo, pa izgubio na jedanaesterce, a u četvrtfinalu su i Brazilci ispustili vođstvo, te takođe poraženi na penal ruletu.

Ta informacija možda može da vam pomogne ako želite da prognozirate ko će da postigne prvi gol na meču, na Argentince Lionela Mesija kvota je 4,00, na Hulijana Alvareza i Lisandra Martineza po 5,50, na Anhela di Mariju 9,00…

U prilog Argentincima ide i to što su na dosadašnja četiri meča u Kataru svaki put prvi poveli. Čak i protiv Saudijske Arabije, imali su 1:0 na poluvremenu, pa su na kraju izgubili sa 2:1. Pored tog meča, još su protiv Australije i Holandije vodili “minimalcem” na poluvremenu, dok su Meksikanci i Poljaci na odmor otišli sa 0:0.

Zato, kvota na to da ni Hrvatska neće uspeti da postigne nijedan gol u prvom poluvremenu nije prevelika, 1,36. Po bukmejkerima, jedna od retkih “sigurica” u polufinalu. Vođstvo Argentine posle 45 minuta donosi 1,52.

Prva dva pogotka Argentinaca u prvim poluvremenima postigao je Lionel Mesi. Propustio je protiv Poljske šansu da iz jedanaesterca u 39. minutu takođe pogodi za 1:0, a samo je protiv Holandije Nahuel Molina u finišu prvog dela igre pogodio za vođstvo. Doduše, na Mesijevu asistenciju.

Za sada je najveća zvezda argentinskog fudbala postigla četiri pogotka na turniru u Katru. Dva od toga iz penala. Zato je sada Mesi drugi na listi strelaca, sa golom manje od najefikasnijeg Francuza Kilijana Mbapea. Kvota u Mozzartu na to da će Mesi na kraju ipak da bude najbolji strelac turnira je 3,70.

Za ovu priču, važno je da pomenemo i to da nikada nijedna reprezentacija nije uspela da neutrališe Mesija na Mundijalu tako uspešno kao Hrvatska 2018. godine u Rusiji, u pobedi sa 3:0. Računajući sve mečeve na kojima je golgeter Pari Sen Žermena proveo barem 70 minuta u igri, nikada nije učestvovao manje u igri nego tada. Hrvati su mu dozvolili da dodirne loptu samo 49 puta i da uputi tek jedan šut.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

Ako Vatreni uspeju da ponove nešto slično, odradiće ogroman posao i biće daleko bliži još jednoj senzaciji. Videli smo već na poslednja dva planetarna prvenstva šta otprilike možemo da očekujemo od njih. Dalić će verovatno još jednom da spremi “čekalicu”, jer Hrvati imaju nestvarno iskustvo kada se dođe do produžetaka. Na svim mečevima nokaut faze na ta dva turnira, osim u finalu protiv Francuske, izborili su X posle 90 minuta. Da će tako da bude i večeras na Lusailu kvota je 3,30.

Ako već dođe do produžetaka, ni jedanaesterci nisu daleko. To je već rulet na kojem kockasti uvek odnose ceo ulog. Izbacili su tako Dansku, Englesku, Japan i Brazil. Ako uspeju da ponove to i protiv Argentine, naplatiće se kvota 10,0.

Kada neka ekipa već dođe do polufinala, ima puno pravo da mašta o tituli. Više niko ne sme da kaže da je Hrvatska apsolutni autsajder, kvota na njeno osvajanje zlata je 8,00. Na Argentince je 2,60.

Hrvati ne spadaju među grublje reprezentacije na turniru, barem ako brojimo javne opomene. Vatreni su dobili ukupno šest žutih kartona, po dva na mečevima sa Kanadom, Japanom i Brazilom. Nijedan igrač nije požuteo dva puta. Slično bi moglo da se konstatuje i za Argentince, samo da nije bilo onog susreta sa Holandijom u četvrtfinalu, koji je bio na ivici incidenta. Naime, Gaučosi su na prva četiri meča u Kataru dobili zbirno samo dva žuta kartona, po jedan protiv Meksika i Poljske. Zato, arbitar Antonio Mateu Laoz je imao pune ruke posla na meču Holandije i Argentine, javno je opomenuo čak sedmoricu Južnoamerikanaca za 120 minuta! Ipak, niko nije pocrveneo. Dakle, još uvek u Kataru nije isključen nijedan Hrvat ili Argentinac, a kvota da će to da se promeni je 4,00.

SVETSKO PRVENSTVO – POLUFINALE

Utorak

20.00: (2,02) Argentina (3,30) Hrvatska (4,50)

Sreda

20.00: (1,60) Francuska (3,80) Maroko (7,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

fudbalska reprezentacija hrvatskereprezentacija Hrvatskefudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija ArgentineLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara