(©Reuters)
(©Reuters)

Mundijal ponovo prodao Očou, Meksikanac stigao u Seriju A

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.12.22. | 21:35

Ugovor sa Salernitanom do leta, uz opciju produžetka

Čovek koji redovno eksplodira na Svetskim prvenstvima, pa onda u naredne četiri godine ode negde u senku, gde ponovo akumulira snagu da zablista – Giljermo Očoa.

Meksički golman bio je ponovo dobar na šampionatu sveta, mada ne toliko kao na prethodnim. Uostalom, Sombrerosi nisu prošli grupnu fazu. Ali je Očoa bio dovoljno primetan da zasluži novi ugovor u Evropi.

Izabrane vesti

Sa punih 37 godina Očoa je danas potpisao ugovor sa Salernitanom. I važiće do kraja sezone, uz opciju da se produži na još dve. Jedini uslov je da Meksikanac do kraja prvenstva skupi 12 nastupa.

I za samo tih pola godine Giljermo će zaraditi 450.000 evra. Sasvim pristojno. Ima dovoljno motiva da se bori da ostane u Salernitani za te još dve naredne sezone, pogotovo što je klub u miru i tišini sredine tabele, ne deluje, barem u ovom trenutku, da će grcati u borbi za opstanak.

Giljermo Očoa je u prethodne tri i po godine bio na golu meksičkog Kluba Amerika i bio je najplaćeniji igrač u ligi. Navodno, imao je nestvarnih 4.400.000 dolara godišnje! To je sve opravdao sjajnim odbranama i postao je u avgustu golman sa najviše mečeva bez primljenog gola u istoriji kluba.

Italija će mu biti nova stranica u karijeri, a u Evropi je ranije branio za francuski Ajačio, španske Malagu i Granadu i belgijski Standard.


tagovi

SalernitanaSerija AGiljermo Očoareprezentacija Meksika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara