Na Kanarima prekinut najgori niz u istoriji kluba, Ajoze za sezonu u Betisu kao za tri u Lesteru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.05.24. | 21:55

Las Palmas osvojio bod posle osam uzastopnih poraza u Primeri, Verdiblankosima ugrožena Liga Evrope

Činilo se početkom februara da će se na Kanarskim Ostrvima igrati La Liga i sledeće sezone, a da opstanak Las Palmas ni jednog trenutka neće biti doveden u pitanje. Počevši od duela sa Atletikom 17. februara krenuo je strmoglavi pad Las Palmasa. a kulminacija je dostignuta posle poraza na Balearima prethodne sedmice. Osam uzastopnih poraza u najvišem rangu španskog fudbala vezao je Las Palmas, a večeras su izabranici Fransiska Garsije Pimijente doneli bar malo radosti navijačima na stadionu Gran Kanarija.

Vezao je domaćin i 12. meč zaredom bez pobede, ali je barem odigrao nerešeno protiv Betisa (2:2) i tako prekinuo najduži niz poraza u Primeri u klupskoj istoriji. Imali su zeleno-beli dva puta vođstvo, ali je Las Palmas pružio značajno veći otpor nego na bilo kojoj drugoj utakmici u prethodna tri meseca i tako osvojio bod kojim se približio opstanku. Na dva utakmice pre kraja, Las Palmas ima šest bodova više od prvog tima ispod crte Kadiza, dok je Betis kiksnuo u borbi za šesto mesto koje vodi u Ligu Evrope. Sosijedad sada ima priliku da pobedom protiv Valensije pretekne Verdiblankose.

Izabrane vesti

Nije Betis iskoristio ulogu favorita i olakša sebi posao u nameri da da predstojeće jeseni ne učestvuje u Ligi konferencije, već u drugom međunarodnom takmičenju po kvalitetu, ali se u strelce ponovo upisala nekadašnja nada Njukasla Ajoze Perez. Iskusni ofanzovac je dao gol glavom posle centaršuta Abnera u 49. minutu i tako doveo svoj tim u vođstvo (2:1). Za tri sezone provedene u prethodnom klubu Lesteru, Ajoze 11 golova na 95 utakmica, a od kada je prošlog leta stigao na Benito Viljamarin, dao je isti broj golova na 36 utakmica. Ćini se 31-godišnjaku baš prija igranje u domovini.

Gol Ajozea nije bio dovoljan za trijumf nad Las Palmasom, jer je mladi Alberto Moleiro uspeo da za dlaku izbegne ofsajd i preciznim udarcem savlada Portugalca Ruija Silvu. Mogla su u nadoknadi oba tima do pobede, ali su propustila po jednu veliku šansu i tako završili meč pravednom podelom bodova.

PRIMERA - 36. KOLO

Utorak

Osasuna - Majorka 1:1 (1:0)

/Monkajola 14 - Darder 65/

Real Madrid - Alaves 5:0 (3:0)

/Belingem 10, Vinisijus Žunior 27, 70, Valverde 45+1, Guler 81/

Đirona - Viljareal 0:1 (0:1)

/Traore 59/

Sreda

Rajo Valjekano - Granada 2:1 (1:0)

/Ležen 23, De Frutos 80 - Boje 89/

Sevilja - Kadiz 0:1 (0:0)

/Gvardiola 90+6/

Hetafe – Atletiko Madrid 0:3 (0:2)

/Grizman 27, 42, 51/

Selta – Atletik Bilbao 2:1 (0:1)

/Svedberg 68, Alvarez 71 – Berenger 23/

Četvrtak

Las Palmas - Betis 2:2

/Aleks Suarez 28, Moleiro 64 - Marmol 21ag, Ajoze Perez 49/

Almerija - Barselona (u toku)

Sosijedad - Valensija (u toku)

A


tagovi

Las PalmasBetisPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara