Tijago Mota (©Reuters)
Tijago Mota (©Reuters)

Znakovi na terenu za povratak Juventusa u vrh: Tijago Mota do 2027!

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.06.24. | 19:49

Plata će mu biti 3.500.000 evra neto, sa bonusima može da naraste do 5.000.000

Kod Iva Andrića su “Znakovi pored puta”, a kod Juventusa – na terenu. Na centru su fudbalskim loptama izgravirana dva slova – TM. Od danas je počela nova era u Torinu, era Tijaga Mote.

Uveo je Bolonju u Ligu šampiona i produžio dalje, znakovi su ga odveli do Torina, gde treba da dosanja snove. A, oni se savršeno poklapaju sa Juventusovim, treba da ga vrati u vrh. Za to će dobiti odrešene ruke, ugovor već jeste. Potpisana je saradnja do leta 2027. godine.

Imaće perspektivni strateg, koji poseduje italijanski i brazilski pasoš, tri godine fore da ponovo izgradi moćan Juventus. Da ga uzdigne iznad svih, postavi na mestu gde se dugo nalazio u Italiji. Ipak, moraće da bude i oprezan, jer svaki krivi potez bi mogao da mu skrati mandat.

No, trenutno su svi srećni. I doskorašnji trener Bolonje i odgovorni u klubu.

“Zaista sam srećan što otvaram novo poglavlje u tako velikom klubu kao što je Juventus. Zahvalan sam vlasnicima i upravi, mogu da budu sigurni u moje ambicije – da se zastava Juventusa vijori visoko i da zadovoljim navijače”, poručio je Tijago Mota nakon potpisa.

Jasno i glasno su iz Juventusa poručili posle rastanka sa Maksom Alegrijem – želimo Tijaga Motu, on je naš prvi pik. Prevashodno ga je žarko želeo Kristijano Đuntoli, on je bio njegov izbor. Otišao je u Kaškaiš, mesto nadomak Lisabona u kome Brazilac sa italijanskim državljanstvom ima kuću i u kome je po povratku sa Rolan Garosa, gde se opuštao, viđen kako vozi bicikl.

Kristijano Đuntoli je pre nekoliko dana navratio u mondensko letovalište u Portugaliji, boravio u kući Tijaga Mote i utanačio detalje. Konačni dogovor je postignut, a danas je saradnja ozvaničena.

Imaće široka ovlašćenja novi trener Juventusa, ali i sasvim solidnu platu. Iznosiće 3.500.000 evra neto, a sa bonusima može da naraste i na 5.000.000. Dakle, do njega je koliko će inkasirati tokom boravka u klubu iz Torina. Uostalom, i koliko će u njemu ostati.

U Juventusu od čoveka, koji je trenerski zanat počeo da peče u omladinskom timu Pari Sen žermena samo nekoliko meseci nakon što je na Parku prinčeva završio karijeru, očekuju da bude proaktivan, da se ne prilagođava protivniku, da mu tim igra lepršavo. Sve u svemu – da bude sušta suprotnost Masimilijanu Alegriju.

Uspe li u tome – bogato će ga nagraditi. Zna se i šta sleduje u suprotnom… Ako ne bude pobeđivao, loše će se završiti. I pre vremena.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024JuventusTijago Mota

Obaveštavaj me

Juventus

Ostale vesti


Najviše komentara