Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Najava dana (utorak, 23. april): Stara dama cilja finale Kupa Italije, Arsenal - Čelsi, Evroliga i ostale zanimljivosti

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.04.24. | 08:05

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

ARSENAL – ČELSI, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

I dok Čelsi može da se opusti na sredini tabele, Artetinim Tobdžijama nije baš do šale. Egal su sa Liverpulom koji ima takođe 74 boda, a Siti ih sa bodom manje vreba sa treće pozicije. Ako bi se oni pitali, ovde kec ne bi smeo da izostane, kao što su dva boda otišla u vetar kada je Čelsi na poslednjem meču para izvojevao X u oktobru mesecu.

STANDARD LIJEŽ – MEHELEN, 20.30

(Fudbal, Belgija 1)

Razlika je devet bodova u korist Mehelena koji juri Gent. Dakle, zna se kome pobeda više treba, a mi se sećamo ubedljive pobede Mehelena na poslednjem meču para od 3:0. Sada će ulog biti veći, pa očekujemo da se Standard brani jače, kako bi onemogućio gostima da lako dođu do vodećeg pogotka.

SINT TROJDEN – GENT, 20.30

(Fudbal, Belgija 1)

Gent pobedom osigurava prvo mesto na tabeli, ali nije ta dvojka jednostavna, niti ziheraška. Sint Trojden je treći na tabeli i igra dobar fudbal mada je u poslednja dva kola uzeo tek jedan bod. Uz to, ovaj klub je dobio poslednji meč para sa 4:1, tako da se očekuje da Gent bude na mukama.

LESTER – SAUTEMPTON, 21.00

(Fudbal, Engleska 2)

Lisice imaju dva poraza na prethodnih pet mečeva i samo ih puka sreća, odnosno ne tako dobri rezultati Ipsviča čine suverenim nosiocima prvog mesta u ovom momentu. To što Sautempton ima samo jedan poraz na prethodnih pet mečeva čine meč ovog para još uzbudljivijim. Inače, Lester je poslednji meč para iz septembra meseca dobio sa 1:4.

LACIO – JUVENTUS, 21.00

(Kup Italije, polufinale)

Stara dama ima 2:0 iz prvog meča. Vlahović je sjajnim kretnjama, dobrom kontrolom lopte na kraju postao koban po Lacio, koji sada juri možda i teško dostižno. Jasno je da Juve može taktički da zatvori ovo poglavlje Kupa Italije.

ANKARAGUDŽU – BEŠIKTAŠ, 19.30

(Fudbal, Kup Turske)

Ume sporadično Ankaragudžu da zasmeta Bešiktašu, ali ne i da ga tuče u regularnom toku meča. Pamtimo dva remija iz prošle godine, od kojih je onaj u Kupu Turske u osmini finala okončan penalima i pobedom tima iz Ankare. Čini se da je osvanuo dan osvete, uz sećanje na prvenstvenu pobedu Bešiktaša od 2:0 od pre nekoliko dana.

PARTIZAN Ž. – CRVENA ZVEZDA Ž, 17.30

(Košarka, Srbija, polufinale plej-ofa)

Zvezda je dobila prvi meč sa 72:65. Najefikasnija je bila Kim Roster sa 22 koša i 18 skokova, dok je za njom bila Selakovićeva, takođe košarkašica Zvezde sa 17 koševa. Bitno je reći da su košarkašice Partizana na žilet izgubile i protekli derbi, pošto ih je u toku ovog meseca večiti rival dobio sa tesnih 78:77. Verujemo da će biti uzbudljivo i na ovom meču.

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA, 19.00

(Odbojka, Srbija, finale plej-ofa)

Bio je Partizan veoma blizu silaska sa trona. Zvezda je imala prednost 2:0 u finalnoj seriji, dobro je otvorila i treći meč na Banjici, pa je trener crno-belih Bojan Janić morao da donese neke odluke, koji bi mu možda u nekim drugim okolnostima poslednje pale na pamet. Poslao je na teren libera Petra Popovića i definitivno napravio odličan potez. Sada je 2:1 u seriji, tako da će biti uzbudljivo.

PANATINAIKOS – MAKABI T.A., 19.30

(Košarka, Evroliga)

Panatinaikos je, poput branioca titule iz Madrida, dobio protivnika kroz plej-in u kojem je izvukao Makabi iz Tel Aviva. Sprema se paklena serija, evropski klasik višestrukih šampiona Evrope. Upravo će ova serija otvoriti plej-of elitnog takmičenja. PAO igra u izvanrednoj formi tokom poslednja dva meseca i poražen je samo jednom u poslednjih 14 utakmica u svim takmičenjima, odnosno tek dva puta u prethodnih 19 mečeva!

REAL MADRID – BASKONIJA, 21.00

(Košarka, Evroliga)

Real jeste kvalitetniji, ali se sećamo Baskonijinih 91:95 s početka meseca. Čini se da ovoga puta Madriđani imaju na sebi zadatak da speru negativan skor sa tog meča, uz nadu da Baskonija neće biti više toliko opasna. Uostalom, Baskonija je bila tek osma, a Real ubedljivo najkonkretniji i najstabilniji tim ove sezone u Evroligi. Takvu sezonu svakako da ne žele da uprskaju u ovoj fazi takmičenja.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara