Startna postava Partizana (©FK Partizan/Miroslav Todorović)
Startna postava Partizana (©FK Partizan/Miroslav Todorović)

Napad je najbolja odbrana: Visok presing doneo prednost Partizanu, sporan penal je istopio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.01.23. | 14:59

Crno-beli igrali nerešeno sa Univerzitateom iz Krajove u prvoj proveri na pripremama u Turskoj - 1:1 (1:0)

Vole igrači i treneri posle neubedljivih izdanja tokom priprema da kažu kako su noge još "teške", ali u slučaju Partizanovih napadača nakon provere sa rumunskom Univerzitateom, Gordan Petrić neće morati da poseže za tim alibijem. Tražio je strateg crno-belih od svojih igrača da igrjau visok pritisak na odbranu rivala, što im je i donelo vođstvo u 11 minutu, kada je Samed Baždar ukrao loptu, a onda ga golman rumunske ekipe oborio za penal koji je realizovao Andrija Pavlović.

Još nekoliko šansi stvorio je Partizan na sličan način, ali je ostao na tom jednom pogotku. Nedovoljnom za pobedu, pošto je kapiten Univerzitatee Andrej Ivan u 77. minutu takođe s bele tačke pogodio za, ispostaviće se konačnih, 1:1. Prethodno je Splićanin Ante Roguljić iznudio najstrožu kaznu kada se nakon duela sa Šehovićem i Vujačićem našao na zemlji. Imao je Hrvat dosta sreće u toj situaciji da sačuva loptu u nogama, a potom i da arbitar dosudi penal pošto je to učinio tek nakon konsultacije sa pomoćnikom, iako se čini da je bio u boljoj poziciji da vidi šta se dešavalo.

Izabrane vesti

Odlučio je Petrić da u prvoj proveri nastupi sa dve postave u oba poluvremena. Meč su počeli, u formaciji 4-2-3-1: Lukač – Živković, Marković, Saničanin, Urošević – Fejsa, Andrade – Jevremović, Baždar, Menig – Pavlović, dok su u drugom delu igrali: Lukač – Vujačić, Ilić, Šehović, Filipović – Belić, Natho – Petrović, Lutovac, Petković – Rikardo.

Uz Pavlovića je pre odlaska na odmor u strelce mogao da se upiše i Kvinsi Menig, nakon što je Fejsa oduzeo loptu vezistima rumunskog tima, ali je Litvanac Arlauskis na vreme istrčao i ušao u šut Holanđaninu. I u drugom poluvremenu Partizan je imao dve dobre šanse. Prvu Lutovac posle lepog prodora u kontanapadu, ali je ponovo golman Univerzitatee uspešno intervenisao, a onda i Rikardo, nakon duge lopte Natha, ali je najbolji strelac crno-belih šutirao pored gola.

Napadači i igrači veznog reda beogradskog tima uglavnom su uspevali da svojim postavljanjem kvare akcije rivala, međutim, u nekoliko navrata kada bi prve dve linije odbrane bile probijene, poslednja se nalazila na mukama. Umalo su Rumuni stigli do izjednačenja u 35. minutu, kada je Nistor sjajnim dodavanjem kroz sredinu probio odbranu crno-belih i spojio Ivana sa Lukačem, ali je ovaj neprecizno šutirao. Kasnio je Urošević u toj situaciji za kapitenom Univerzitatee, a Andrade bio neodlučan, a i loše postavljen. Samo nekoliko minuta kasnije Krecu je imao dosta prostora za šut sa dvadesetak metara, što je i učinio, ali je Lukač dobro reagovao.

Na isti način, već u sledećoj, akciji uzvratio je mladi Baždar posle duplog pasa sa 18-godišnjim Jankom Jevremovićem, ipak, šut nije imao dovoljnu jačinu da bi ozbiljno ugrozio Arlauskisa.

U drugom poluvremenu igrači petoplsairanog tima rumunskog prvenstva nisu imali gol-šansu sve do pomenutog penala. Nije im pomogao ni ulazak Rivaldinja, 27-godišnjeg sina nekadašnje zvezde Brazila i Barselone - Rivalda.

Nije, međutim, ni Partizan bio dovoljno konkretan u napadu, ali utisak je da će Gordan Petrić biti zadovoljan prvom proverom. Sledeća je 19. januara protiv ruskog Ahmata.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Partizan – Univerzitatea Krajova 1:1 (1:0)

/Pavlović pen 11 - Ivan pen 77/

Belek

Partizan: Lukač – Živković, Marković, Saničanin, Urošević – Fejsa, Andrade – Jevremović, Baždar, Menig – Pavlović. Drugo poluvreme: Lukač – Vujačić, Ilić, Šehović, Filipović – Belić, Natho – Petrović, Lutovac, Petković – Rikardo.

Univerzitatea Krajova: Arlauskis – Čapatina, Pap, Mitrea, Vatajelu, Roguljić, Krecu, Nistor, Srećiju, Ivan, Marković. Igrali su još: Lazar, Gaman, SAla, Zajkov, Benga, Vina, Rivaldinjo, Hanca, Čimpanu, Dančiu.



tagovi

FK PartizanMozzart Bet SuperligaPrijateljske utakmiceSamed BaždarGordan Petrić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara